English

Egy nap a városban

A legjobb hely, ahol ingyen dolgozhatsz

szucsadam 2015 augusztus 24.
Címkék: pláza buda

Van egy nagyon érdekes, az egész világon átívelő jelenség, amit érdemes mindenkinek megjegyezni, mert bármikor hasznos lehet. Ez pedig nagyjából így hangzik:

azoknak, akiknek sok a pénze, sokkal több dolog jár ingyen.

Nem tudni, miért alakult ki így, de így alakult. Azokon a helyeken, ahol sok pénzt költenek az emberek, az alap szolgáltatások ingyen vannak.

Így aztán, ha ellátogatsz például a Hegyvidék Központba, amiről Csaba három éve írt posztot a hely minőségi gasztronómiai kínálatát felsorolva, egy különös kis sarkot találhatsz magadnak, ahol ideális körülmények között dolgozhatsz.

Rögtön a földszinten találod ezt a fapadlós, kanapés részt, ahol külön laptopozásra kialakított székeket is kitettek, így nem kell a combodon egyensúlyozni a gépet.

p1290309.JPG

Rögtön mellette egy gyereksarok is helyet kapott:

p1290308.JPG

És egy OTP bankos sorszánhívó. Igen, ez pontosan ugyanaz az OTP bank, mint bárhol máshol az országban, csak épp itt megvárnak, míg a sorszámot látva összepakolsz, felbaktatsz az első emeletre, az ügyintézőhöz, a kényelmes helyedről. update: lehet, hogy egy postához tartozik a sorszámhúzó, amit jól elrejtettek

p1290302.JPG

Szóval a székek világbajnokok. Mondjuk 8 órás munkára nem jók, mert kissé kicsavarodva ülsz, de pár órát simán elvagy bennük.

p1290305.JPG

Összefoglalom.

Parkolás: hétköznap az első két óra ingyenes. Az utcán 350 forint óránként. 

Wifi: van, ingyenes, működik. Nem lógnak rajta sokan. 

Ebéd: Michelin-csillagos ebédet is kérhetsz az épületben találhat Tantiban. Erről itt írtam bővebben (még a csillag előtt kóstoltam őket).

Oké, tudom, nem mindenkinek akkora probléma, hogy hol dolgozzon, amikor épp nincs otthon. Nekem azonban fontos, hogy mindig új helyeket találjak, hogy bárhol vagyok a városban, legyen egy kényelmes szék, egy internetkapcsolat és egy nyugodt környezet, ahol nem zavar senki pár óráig. Ez abszolút ilyen, és ezek a kis figyelmességek tesznek otthonossá, élhetővé egy plázát.

És csak úgy ott van, felkínálják annak, aki épp arra jár. És tudjátok, mi az érdekes? Nem nagyon kell itt senkinek.

süti beállítások módosítása