Oké, képzeld el, hogy jó fánkokat akarsz eladni a városban és szeretnéd valahogy felhívni magadra a figyelmet. Ez azért nehéz meló, mert jó fánkból már van néhány Budapesten, és ha te elkészíted az ötödiket-hatodikat, az a kutyát sem érdekli. Ráadásul a fánk nem olyan műfaj, mint a hamburger, ahol rengeteg játéklehetőség van az ízekkel, és ahol még bőven van hova nőni. Mi például a londoni is a párizsi útjainkon kipróbálhattuk, hogy mekkora tartalék van még a húspogácsában és a sajtokban is:
Nem, a fánk az fánk, ha jó, jó, ha nem, nem, körülbelül ennyi és már bőven akadnak olyan helyek Budapesten, amik elkezdték kimaxolni a műfajt.
Szóval mit teszel, hogy felhívd magadra a figyelmet?
Kimatekozod a szögletes fánkot. Biztos van valami ideológia a Box négyszögletű fánkjai mögött, de én majdnem biztosra veszem, hogy pr-szempontok vezérelték azt a kezet, amelyik kialakította a formát.
Tegyük hozzá: ez nem baj.
A Box ugyanis abszolút megérdemli a figyelmet, mert amit készítettek, annak ott a helye a néhány tagot számláló élmezőnyben. A fánkok tésztája friss, könnyű, az ízesítés meg elegáns: olyan tételek vannak a listán, amilyennek máshol nem találkozol, ráadásul egyik verzió sem gejl, vagy túlzó, mindegyik fánk jó ízléssel készült, tényleg, ritka, hogy ennyire nem lehet mellényúlni. És a fenti állítás még a triplacsokis fánkra is igaz, pedig itt aztán könnyű lenne félremenni, vagy valami torzszülöttet alkotni, de nem, a Box megoldotta, hogy valóban háromféle csokiízt, konzisztenciát érezz a szádban, a végeredmény mégse tolakodó legyen, csak izgalmas.
Nem olcsón, mert 390 forintba kerül egy fánk, de megoldotta.
The Box Donut
Budapest, Teréz körút 62
H-Sz: 7:42-20:00
V: 9:42-20:00