English

Egy nap a városban

Boldog Angus marhákat ehetsz a Zingnél

Magyarósi Csaba 2015 június 26.
Címkék: gasztro

English version

Amióta megtaláltuk, az egyik kedvenc burgeresünk a városban a Zing, és ezt talán már nem is kell magyarázni, mert nagyon sokan esznek minden nap nálunk. A koncepció nincs túlbonyolítva, mindenből jó minőséget választanak, hónapokig keresik a beszállítókat, kísérleteznek a receptekkel (ennek esett egy ideig áldozatul a zsemle, de végül abból is sikerült nagyon jót készíteni), aztán mindenféle fakszni nélkül papirzacsiba csomagolják az egészet és kész.

Pont erről szól a streetfood, és szerencsére hasonló koncepciójú helyekkel lett tele az elmúlt években a város. A Zing viszont továbbra is kiemelkedett közülük.

Most azonban növelték a tétet: múlt pénteken megjelent opcióként az Angus marha is, hússzeletenként plusz 250 forintért ezzel is rendelheted az ételed.

dsc06646_1280.jpg

Tegyük gyorsan tisztába: tegnap megkóstoltam az új burgert, méghozzá a dupla húsos guitar herót (amiért logikusan 500 forintos felárat fizettem), és őszintén szólva óriási különbséget nem éreztem. Annyira karakteres a szósz, hogy az majdnem mindent visz, és a hús eddig is jó volt, szóval nem valami dögöt cseréltek le valami jóra, hanem egy eleve jót egy még jobbra. Árnyalatokról beszélünk, amik főleg akkor jönnek ki, amikor már csak a hús van, abból is kettő: egyszerűen frissebb, tisztább az íze ennek a marhának, amit viszont csak akkor fogsz észrevenni, ha odafigyelsz rá.

dsc06647_1280.jpg

Na de: nem ez a lényeg. Ennél sokkal fontosabb, hogy ez a hús boldog marhából készült. Nyilván nem azért boldog, mert levágták, ledarálták és kisütötték neked, hanem azért, mert nem gyanús körülmények közt nőtt fel valami apró kis karámban, ahonnan nem is nagyon engedték ki soha, megszületett és onnantól kezdve pokol volt minden napja a kivégzésig.

Hanem mert egy boldog farmon nőnek fel a Terra Pannonia birtokán Balatonfenyvesen, ahol a kizárólag az egyik legjobb húst adó Angus fajtát tenyésztik ideális körülmények között. 2500 hektárnyi legelőn legelgetnek, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

250 forint. Ennyi az ára annak, hogy egy kicsit jobb burgert egyél, ami viszont lényegesen kevesebb szívással járt a húsát adó állatnak. Itt tudod enni őket.

English version

süti beállítások módosítása