English

Egy nap a városban

Ilyen szép is lehetne a budapesti belváros

Magyarósi Csaba 2014 december 01.

Oké, már most is sokkal szebb, mint tíz éve volt, de 2014 és 2020 között egy újabb nagy rakás pénz érkezik az EU-tól és egyáltalán nem mindegy, hogy mire költjük. A legutóbbi költségvetési ciklusban a lóvé nagy részét elvitte a négyes metró, mert más projekt nem volt előkészítve, és gyorsan be kellett dobni valamilyen tervet a százmilliárdok leszívására. A metró persze nagyon szép lett, de annyit azért nem ért, a BKK meg nem akarja elkövetni ugyanazt a hibát, mint elődei, szóval az új pályázati időszakra már jól előkészített, átgondolt tervekkel akar készülni, hogy jó helyre menjen a pénz.

Más kérdés, hogy épp most nyírják ki a BKK-t, szóval mindenki megnyugodhat, jó esély van rá, hogy ugyanolyan bénán, értelmetlenül lesznek elosztva az EU-s pénzek, mint korábban, de van azért némi halvány esély arra, hogy megvalósul például a Kossuth Lajos utca-Rákóczi út rekonstrukciója.

A BKK szerint a terv már a startvonalon áll, és az alapvetően rendezné át a hetvenes évekbeli elvek alapján szervezett útszakaszt. Most ugye csak egy vigasztalan autópálya az egész, egy szmogliget, rothadó épületekkel, üres boltokkal, nyilván, a kutya nem akar erre sétálni, ráadásul parkoló híján még a bepakolás is problémás. A Ferenciek tere felújításáig ráadásul még csak át sem lehetett jutni a felszínen az egyik oldalról a másik oldalra, bicikliútvonal nincs, katasztrófa az egész.

A tervek célja, hogy a környék újra élettel teljen meg, legyen gyalogos-, és kerékpáros infrastruktúra, stb. Röviden: hogy jó hely legyen.

Az átalakítás leghangsúlyosabb eleme, hogy a tömegközlekedés élvezze az előnyt a többi közlekedési formával szemben. Láttam néhány éve egy tanulmányt, amiből kiderült, hogy az itt áthaladó forgalom jelentős része lokális, Budáról tart Pestre, és vissza, éppen ezért jó minőségű, jól kitalált tömegközlekedéssel kiváltható (ahogy az összes európai fővárosban kiváltható volt). Aki meg csak átutazna a városon, annak meg ott az M0-ás. Kerülő, nagyobb táv, de a belváros nem autópálya, ráadásul még akkor sem nagy a különbség az elfogyasztott benzinben, amikor neutronbomba-támadás miatt épp egyetlen autó sincs Budapesten, ahogy az a korábbi tesztünkből is kiderült:

 

A BAH-csomópontnál a fentiek miatt készülnek egy P+R parkoló, a buszsáv a zavartalan haladás miatt középre kerülne, megújítanák az Astórián és a Blahán található aluljárót, mindenhova jutna zebra, sokkal több lenne a zöld és lenne végre bringasáv.

Az útszakasz most kábé ilyen:

Kossuth_Lajos_utca,_Budapest_02.JPG

És a végeredmény valahogy így nézne ki:

PICT0095_R-6.jpg

PICT0011_R-6a.jpg

PICT0022_R-6a.jpg

PICT0024_R-6a_J.jpg

PICT0040_R-6.jpg

A BKK mostani átalakítása miatt egyáltalán nem biztos, hogy lesz esélye egy ilyen értelmes tervnek, de ha tetszik a projekt, nyomj egy like-ot, hogy legalább ezzel jelezzük, hogy támogatjuk:

süti beállítások módosítása