English

Egy nap a városban

Dzsángó: na EZ a mediterrán paradicsomleves!

Magyarósi Csaba 2014 november 28.
Címkék: gasztro

Tündi ajánlotta, hogy mindenképp nézzem meg a Dzsángót a Csángó utcában. Érted, Dzsángó, Csángó, bár nekem csak akkor állt össze, amikor a helyről kifelé az utcatáblát fotóztam, hogy meg tudjam majd írni nektek, hol van.

Megírom: a Csángó utcában.

Az Angyalföldi úti saroknál.

Azért a pontos helymeghatározás, mert magadtól nehezen vennéd észre, csak akkor jelölhetnék a tulajdonosok kevésbé az éttermet, ha beásnák a föld alá és magukra robbantanák az egészet:

DSC01953.jpg

1796598_702591583126707_1462326901_n.jpg

Bent jó a hangulat, bár fél kettő körül érezhetően leterhelt a személyzet, a déli roham le is pusztította a kínálatot, így már nem jutott a déli menüből, ami mindig valamilyen egytálétel vagy egy quiche, azaz kis, ami egy ilyen tortaszerű izé.

Ilyen:

leek-pancetta-quiche.jpg

De nem ez, mert ugye amikor én mentem, ilyesmi már nem volt. Amit a képen láttok, az valahol a briteknél készült, legalábbis egy angol blogról loptam le a képet.

Volt viszont még leves, paradicsomos. Ezt már a Dzsángóban fotóztam:

DSC01942.JPG

Úristván! Hibátlan. Az utóbbi nyolc hetet Lisszabonban töltöttem, de esküszöm, nem ettem olyan levest, ami annyira mediterrán lett volna, mint ez itt. Ennek tényleg olyan az íze, mintha fogták volna a paradicsomot, aztán addig tesztoszteronozták volna oregánóval és egyéb mediterrán izékkel, amíg fel nem robbant. A maradékot tányérba gyűjtötték és felszolgálták.

Utána jött a szendvics, mert már csak az volt. Lazacosat kértem, aztán megpróbáltam lebeszéltetni magam róla, de nem sikerült, a felszolgáló szerint jól választottam. Ami végképp meggyőzött, az pont egy probléma volt: kiderült, hogy elfogyott a kapros joghurt, de felajánlották, hogy készítenek nekem valami spéci wasabis majonézt, ha az oké nekem. Vagy ha nem, kitalálhatnak mást is.

Bár minden ilyen flottul menne az életben!

A végeredmény ő lett:

DSC01946.JPG

DSC01949.JPG

A lazac az lazac, füstölt, nem saját nevelés, de jó, a zöldségek viszont fantasztikusak, fogalmam sincs, honnan kaparnak elő november végén ennyire finom paradicsomot, de valahogy megcsinálták. A kenyér meg bekerülhetne Ádám pékséges sorozatába, ropog a héja, puha a közepe, aki a véletlenül rajtahagyott cédulából ráismer, hogy honnan jött, feltétlenül írja le kommentben (valamilyen ház, valamilyen Sándor utca 42-ből).

A Dzsángó alapvetően kávézónak definiálja magát a dizájnnal (amin egyébként felbukkan a valódi névadó, Django Reinhardt is, aki a Világ második legjobb gitárosa című filmben ő volt az első), és biztos jók abban is, de a sok iroda között különösen nagy kincs egy ilyen friss alapanyagokra építő, jópofa kis étterem. És tökre vannak reggelik is.

Több ilyet!

Dzsángó
Angyalföldi út 17
H-Cs: 8-18
P: 8-16
0036302760033

süti beállítások módosítása