English

Egy nap a városban

A legjobb ebédmenü nyomában: Bordó Bisztró

Magyarósi Csaba 2014 október 15.

Folytatódik a legjobb ebédmenüket felderítő sorozatunk, most épp a Bordó Bisztróra csaptunk le. A hely kábé egy éve nyílt, szóval még új ahhoz, hogy legyen benne lendület, de ahhoz már elég ideje piacon vannak, hogy kiforrjon a koncepció, hogy legyen elképzelésük magukról.

A helynek nagyon jó a hangulata, a belső tér helyén egykor nyomda volt, óriási belmagasság és annyira zegzugos az egész, mintha valami varázskastélyos filmből hozták volna a díszleteket a Nagymező utcába. De amikor jó az idő, kint is lehet enni, az épület mellett ugyanis egy HATALMAS belső udvar van, a fotón talán az ötöde látszik.

DSC08210.JPG

DSC08211.JPG

DSC08193.JPG

A Bordó erőssége az ebédmenü, viszonylag jópofa fogások vannak az elhelyezkedéshez képest remek áron. Amikor épp náluk jártam, így nézett ki a hét, a szerdai menüt sikerült elcsípnem:

DSC08194.JPG

Az indítás jó volt, a kiszolgálással már akadtak gondok. A megrendelés utáni 15 percben például semmi sem történt. Vacsorázás közben nem zavar az ilyesmi, de az ebédmenünek gyorsan kell érkeznie, erről szól a műfaj, vissza kell érni dolgozni. Aztán rájöttek, hogy valamikor véletlenül elfelejtettek, és megjött az étel, de rosszul: elsőként a muszaka futott be, aztán pár perccel később az előétel. De végre megjött.

DSC08202.JPG

A francia saláta teljesen korrekt darab volt, nyilván főként fagyasztott zöldségekkel, de az a hülye, aki friss borsót vár augusztus közepén 1199 forintos menüben. Az ízek egyébként rendben voltak, a majonéz finomra sikerült, az adag is rendben volt, bár valami kenyér elfért volna mellé.

A muszaka is tökéletesen vállalható volt. Masszív sajtréteg a tetején, ami ráadásul nyúlik, a hús aránya rendben van, bőven kerültek friss, vagy frissnek tűnő zöldségek a fogásba, a padlizsán esküszöm, grillezettnek tűnt, nem mászott az egész nyakára a burgonya, viszont a szerecsendiót eltúlozták, az ételbe szórt mennyiség kábé harmada is elég lett volna.

DSC08199.JPG

Végül jött a balkava, ami a szokásosnál kevésbé volt édes, szóval a recept nemcsak annyiból állt, hogy fél liter mézben oldj fel fél kiló cukrot, majd tálald. Nem volt túl édes, de talán túl tömény igen, amit ügyesen egyensúlyozott a narancs, de 2,3 cikkely még elfért volna belőle a tányéron.

DSC08209.JPG

Összességében 1190-ből sokkal ügyesebben nem lehetne kihozni egy ebédmenüt, a Bordó Bisztró tökéletesen hozza, amit ennyiért elvárhatsz, ráadásul hely is van mindig.

Bordó Bisztró
Budapest, Nagymező utca 3
06703598777

H-K: 10-24
Sz-Cs: 10-01
P-Szo:10-00:30
V: 10-00

 

süti beállítások módosítása