English

Egy nap a városban

Végre egy színházi előadás, amire ajánlott ittasan menni

szucsadam 2014 szeptember 18.

Tudjátok, mi ez a repülőgéproncs a Tűzoltó utcában?

P1230637.JPG

Egy előadás kelléke. A Zzzzzzzzzz! című előadásé. A Trafóban játsszák, ma, holnap és holnapután. Aztán többet nem.

A legjobb benne, hogy nem veszi túl komolyan magát. Egy holland művész és két társa (egyikük magyar származású) több kisebb produkcióval lépnek fel különféle európai művészeti fesztiválokon, kiteszik a repülőgéproncsot, meg néhány szállítókonténert, abban rendezik meg a saját kis színházukat. Amilyet egyébként még sosem láttam.

A repülőgépben kapásból egyszerre három helyszínen haladunk végig, körülöttünk rázkódik a "gép", Vincent de Rooij, a színész pedig szavak nélkül eljátszik néhány humoros jelenetet. Mutatom a képeket:

P1230649.JPG

P1230652.JPG

Ennél a résznél kifejezetten érdemes teljesen felszabadultan, esetleg egy picit spiccesen jönni, teljesen beszippant a hangulat. Senki nem sértődik meg rajta, hozzászoktak a fesztiválokon edzett alkotók. Majdnem igénylik.

Odabent még két kisebb előadás vár ránk. Megpróbálom elmondani, mik ezek, de nem könnyű.

Szóval láttatok már olyan kisfilmet, ahol egyszerű bábukkal, festett papírlapokkal és műanyagdarabokkal létrehoznak valami sztorit? Na, ez olyan, csak a videó ott születik, pontosan melletted. Vincent de Rooij a kamerával és a tárgyakkal egy előre elkészített terepasztalon játszik, amiből a kivetítőn sztori lesz:

P1230669.JPG

P1230676.JPG

Közben Daan Mathot zenész játszik, a történetnek megfelelően, és ő biztosítja az effekteket is, amikor kisiklik az autó, vagy a levest kanalazó ember az űrben találja magát. Bár ennek nem tudjuk, milyen hangja van, de valamit mégis hallunk.

Az ott az én vállam, amin egy ujjbaba áll:

P1230664.JPG

Az a jó benne, hogy bármilyen fesztiválra jó. Zeneire, videósra, színházi fesztiválra, akármire. Könnyed, ötletes, kedves.

Csak hétvégéig látogatható az előadás Vincent de Rooij színész, tárgy-és videóművésszel, Lakatos Csillával (aki egyébként Hollandiában él, csak most a csapattal Magyarországra látogatott) és Daan Mathot zenésszel, de jegyek szombatra például már nincsenek, így érdemes ma vagy holnap elmenni, és egy kombinált, különleges színházélményt szerezni. Javasolt útvonal: elsőként az Élesztőben kóstoljunk spéci magyar söröket, utána meg egy könnyed szórakozást kapunk a vásári művészek előadásában.

süti beállítások módosítása