English

Egy nap a városban

Andalgo Deli: Csodás spanyol háztáji sajtok, sonkák, krémek

Magyarósi Csaba 2014 szeptember 10.
Címkék: gasztro

Volt egy szuper spanyol bolt a Rákóczi úton, olyan régen, hogy már a nevére sem emlékszem (ha bekerül a kettőspont után a neve, akkor a cikk írásának a végére eszembe jutott: ).

Aztán bezárt. Pedig volt egy rakás szenzációs sonkájuk, sajtjuk, csodás eladóik voltak, egy vásárlásra simán elment egy óra, annyi kóstolással, beszélgetéssel járt a projekt, hogy értelmezhetetlen volt a “leugrok egy kis felvágottért reggelire”-fordulat. Nem ugrottál te le sehova, legfeljebb ebédért.

Azóta főleg a Culinaris van, ha rendes alapanyagokat akarok venni Budapesten, illetve most már van az Andalgo Deli is, amit néhány hete fedeztem fel a Madách Imre úton, és ami visszahozza egy kicsit annak a Rákóczi úti üzletnek a hangulatát.

DSC08030.jpg

Egyrészt mert nagyon személyes, családi a biznisz. Beszélgettem az eladókkal, kiderült, hogy az apuka intézi a termékek beszerzését Spanyolországból, és tényleg spéci finomságokat hoznak, manufaktúrákból származó sajtokat, amik csak tőlük szerezhetők be Magyarországon, fantasztikus krémeket, olyan rákpatét, hogy sosem bírod abbahagyni az evését (aztán muszáj, mert elfogy), spéci fűszerkeverékeket, extra szűz olívaolajakat, amiket szintén nem kapsz meg máshol és versenyképes áru felvágottakat: a chorizo kilója már 5 ezer alatt megvan, a serrano 9 ezer alatt és az iberico kilója is 14 ezer: nem írom oda, hogy csak, mert kilónként 14 ezer forint egy sonkáért nem lehet csak, de egyrészt a központi elhelyezkedés ellenére ezek teljesen korrekt árak, másrészt meg aki tudja, hogy mekkora meló előállítani egy ibericót, megérti, hogy miért kerül többe, mint a turista szalámi.

Szóval apuka behozza az alapanyagokat, a feleség és nővére futtatja a boltot, ahol sokszor a lányaikat találod meg, ők szolgálnak ki, méghozzá türelmesen, kedvesen, ha azt kéred, egyenként szeljenek fel neked 25 deka sajtot, megteszik, méghozzá láthatóan örömmel.

Ja, és szendvicseket is készítenek ezekből az alapanyagokból, hasonló minőségben. Nincs sok olyan hely a belvárosban, ahonnan manufakturális körülmények közt előállított, finom, nyugat-európai sajtokat, felvágottakat vehetnél, éppen ezért az Andalgo Deli tök jó helyzetben van, és meg is tud felelni ezeknek az elvárásoknak. Próbáljátok ki, nem bánjátok meg.

Andalgo Deli
Budapest, Madách Imre út 5.
06705474
H-P: 8-20
Sz: 9-20
V: 9-17

süti beállítások módosítása