English

Egy nap a városban

Juicy: frissen préselt elképesztő gyümölcslevek a nyári hőség ellen

Magyarósi Csaba 2014 augusztus 08.
Címkék: gasztro

Amikor már kezdene elegünk lenni a melegből (dehogy kezd!), jön az augusztus, ami sokkal melegebb, perzselőbb mindegyik hónapnál (kivéve ugye). És akkor jön a Juicy, és kiütéssel győz.

Múlt héten találtuk Ádámmal ezt a helyet a Dob utcában. Lehetne sokat magyarázni a koncepcióról, de felesleges: fogják a friss gyümölcsöket, kinyerik a levüket, aztán palackba töltik és viheted magaddal az útra. Vannak állandó kedvencek, de vannak napi üdítők is, aszerint, hogy épp mit sikerült beszerezni, vagy mi jut eszükbe.

DSC07016.JPG

DSC07015.jpg

DSC07013.JPG

DSC07014.JPG

DSC07011.JPG

DSC07009.JPG

És fantáziájuk az van. Itt egy koktél: mandulatejes, banános, vaníliás, szerecsendiós, fahéjas, agávés, kókuszos. Igen, ez EGY koktél.

Mondjuk a rekkenő nyárban jobban esik a narancsos-grépfrútos-citromos-chiás, esetleg a grépfrútos-mentás, de aki extrém dolgokra vágyik, megkóstolhatja az őszibarackos-almás-spenótos-citromos-gyömbérest, vagy minden nap más őrületet.

Két deci 400, három 700 - a matekosoknak biztos feltűnt, hogy a közepes méret decije jóval drágább, mint a kicsié, szóval jobban megéri kétszer két decit venni, mint egyszer hármat. A félliteres kiszerelés néhány spéci dzsúzt leszámítva 900-ba kerül, ebben a méretben a legolcsóbb az üdítő decije, de nagy eltérés nincs. Nem olcsók, de a friss gyümölcs sem az, és aki próbált már otthon narancsból levet facsarni, tudja, hogy milyen sok kell egy pohár összehozásához.

DSC07007.JPG

DSC07008.JPG

Mi egyébként a dinnyés-lime-ot kóstoltuk, aminél kevés hűsítőbb dolog létezik nyáron (más kérdés, hogy ha veszel egy szelet dinnyét, akkor is sokkal inkább iszol, mint eszel), a sárgadinnyés-őszibarackos-bazsalikomos meg tényleg szenzációs volt.

Juicy
Budapes, Dob utca 22
H: 12-20
K-P: 10-20
Sz: 11-20

süti beállítások módosítása