English

Egy nap a városban

Négy éves az Egy nap a városban blog

Magyarósi Csaba 2014 július 16.
Címkék: városkép

Pontosabban június végén volt a szülinap, de lecsúsztunk róla. Viszont mégis szerettünk volna megemlékezni a dátumról, gyorsan összeszedjük hát a blog létrehozásának igaz történetét.

A levelezésünkből visszakereshető: 2010. június 28-án a belvárosban sétáltam, épp az új Főutcán, amikor eszembe jutott, hogy Budapestnek mennyi szerethető arca van, mégsem ír róla senki. Írjunk róla mi ketten, Ádámmal! Akkor már több mint két éve szerkesztettük az Appleblogot, volt tapasztalatunk a műfajjal, ráadásul lelkesedtünk a városért, kézenfekvő volt a blog indítása, csak azt nem értettük, miért nem jutott korábban eszünkbe az ötlet.

Tudom, ez ma már egyáltalán nem tűnik forradalminak. De akkoriban olyan őrült punk dolog volt jókat írni Budapestről, hogy a szakma évekig értetlenül állt az Egy nap a városban blog előtt, és bottal piszkálva mondogatta, hogy ilyen állat nincs.

Miközben sokan a fikajacuzziban meresztették a szemüket, mi veletek együtt összehoztunk egy szuper közösséget és kidolgoztuk a belünket: négy év alatt több mint 1400 cikket írtunk arról, hogy miért nem kell az egyértelmű nehézségek ellenére sem beszomorodva leélni az életed Budapesten, ami az elmúlt években jobb hely lett, mint valaha. És az eredmények azt mutatják, hogy ti is nyitottak vagytok erre a mentalitásra, hiszen eddig összesen 18 millió oldalletöltésünk volt, a facebookos oldalunk 35 ezresre nőtt és a városi élményeinkre alapozva elindítottuk csapatépítő szolgáltatásunkat is.

Cheers!

P1080935.JPG

És hát mi bizonyíthatná jobban a formula sikerességét, minthogy azóta több hasonló oldal is indult, aminek örülünk, hiszen ez igazolja, hogy jó volt az ötlet és ez biztosítja, hogy egyre többen szeressétek a várost, amiben élünk. Ami meg a legbiztosabb módszer arra, hogy tényleg egyre jobb hely legyen Budapest.

Kösz a közös négy évet és folytassuk ugyanígy a következő legalább negyvenben!

süti beállítások módosítása