English

Egy nap a városban

Budapest a világ legkötelezőbb városainak a listáján

Magyarósi Csaba 2014 július 15.
Címkék: városkép

Korábban folyton lehoztunk mindenféle cikket arról, hogy épp a világ melyik szegletében találták a legjobbnak Budapestet. És miért. Annyira lelkesen folytattuk ezt a tevékenységet, hogy aztán mások is eltanulták tőlünk, úgyhogy mi szépen kivonultunk erről a területről, mostanában már tényleg csak hébe-hóba közlünk toplistákat, ha valamiért nagyon megtetszik valamelyik.

A Huffington Poston most lehozott cikk pont ilyen: összegyűjtötték a világ ötven kötelező városát, ezeket állítólag mindenképp meg kell nézned, mielőtt meghalsz (az eredeti listát a minube.net utazói rakták össze). És persze Budapest ott van rajta.

2014-07-03-BudapestRaquelRey-thumb.jpg

A cikket átnézve egyrészt kiderült, hogy van még miért élnem, az 50 városból ugyanis még csak 24-et láttam, másrészt tök jó, hogy Budapest majdnem egyedüliként bukkant fel a listán az egész régióból. Oké, ott van még mellette természetesen Bécs és Prága, de Bukarest, Pozsony, Zágráb esetleg Belgrád sehol sincs. Ahogy nincs rajta a listán egy rakás zseniális város sem, de hát ezek már csak ilyen szubjektív összeállítások, bár annak elég népszerűek: eddig 952 ezren like-olták a cikket, 176 ezren osztották meg és 738-an kommentelték.

Az összeállítás szerint egyébként Budapest azért jó hely, mert sokan uralkodtak a városon, és ezek az eltérő hatások egyszerre látszanak rajta: ettől tartja rengeteg turista nemcsak a régió, hanem egész Európa legszebb fővárosának. Ha ehhez hozzáadjuk az őrületes éjszakai életet és a termálvizes forrásokat, egyértelművé válik, hogy miért kötelező felkeresni Budapestet.

Nektek hány város volt meg az ötvenből? És mit emelnétek ki egy turistának, amit feltétlenül meg kell néznie Budapesten?

süti beállítások módosítása