English

Egy nap a városban

Magyarország legfelszereltebb éttermi mosdója

szucsadam 2014 május 21.
Címkék: étterem mosdó

Nem Budapesten találtam rá, de majdnem. A 3-as főúton, a Budapest határát jelző tábla után kábé egy kilométerrel, Kistarcsán van egy Nosztalgia nevű étterem. Ebéd- és vacsoraidőben egy csomó autó áll körülötte, láthatóan olyat tud a hely, amit körülötte kevesen. Kíváncsi voltam, mit az.

P1210153.JPG

Aztán a férfivécében rájöttem.

Mutatom:

P1210143.JPG

Ez egy átlagos magyarországi éttermi mosdó. Ha elmész százba, nyolcvanháromban így fest a bejárat nagyjából. Felhívnám azonban a figyelmet a barna színű polcokra a kép jobb oldalán.

P1210144.JPG

Mondom, miket rejtenek a csomagolások:

  • fogkefe, fogkrém
  • fogselyem
  • kisméretű tisztálkodó szivacs
  • borotva, borotvahab
  • varrókészlet
  • növényi szappan
  • óvszer

P1210148.JPG

P1210146.JPG

P1210147_1.JPG

A női vécében hasonló a felszereltség, a borotva és az óvszer helyett ott tamponról gondoskodtak.

Megkérdeztem a pincért, aki elmondta, hogy egyelőre egyetlen óvszer sem fogyott az ingyen kínált készletből, még csak egy hónapja lépett életbe ez az elsősegély-szekrény. Arról azonban beszámolt, hogy egyes vendégek előszeretettel tisztítják ki a fogukat a fogselyemmel, majd akkurátusan visszacsomagolják az eszközt, hogy más is tudja használni. Ne menjen pocsékba az áru.

Ja, és azért ettem is a Nosztalgiában. Azt tudom mondani, hogy becsületesen, a régi csárdák ízlése szerint elkészített, hatalmas adagokat adnak, nem a legjobb alapanyagokat felhasználva, de nem is a legrosszabbakat. Az adagokról csak annyit, hogy ha kérsz egy jókai bablevest 1100 forintért, mintegy 2,5 liter (értsd: sok - nem pont ennyi) térfogattal számolj, mert ezt hozzák ki:

P1210126.JPG

Mellé jött fél kiló friss, jófajta kenyér, Évivel ezzel már jóllaktunk. Pedig képzelhetitek, hogy a főétel csak ez után jött. Az is óriási adagban, megkóstoltuk, a többit hazavittük.

De a mosdó, az mindent visz. A bejárat elé kirakott vendégkönyvbe, gyerekre utaló kézírással írt megjegyzés szerint ez a VILÁG legjobb étterme. Én egyelőre annyit mertem csak kijelenteni, hogy ez Magyarország legfelszereltebb éttermi mosdója.

Ha ti találkoztatok már hasonlóval (ötcsillagos szálloda persze nem ér), írjátok meg. Ismerjük el a vendéglátósok valódi, megható gondoskodását.

süti beállítások módosítása