English

Egy nap a városban

Családias szendvicsek kimaxolva: Anyu

Magyarósi Csaba 2014 április 29.
Címkék: gasztro

Múlt héten őrületes éhség tört ránk a Móriczon, így azonnal keresnünk kellett egy helyet. Ilyenkor előszedem a kis listámat, amit az ajánlásaitok alapján állítok össze, és megkeresem a legközelebbi szóba jöhető éttermet. Ami pont az Anyu volt, ezért olvashattok most pont róluk:

DSC01632.JPG

Apró kis hely három kinti asztallal és nem sokkal több bentivel. Egyébként családias légkör kimaxolva: van ugye a név, a bensőséges hangulat, meg hogy úgy tűnt, a pult mögött állók mind valamilyen rokoni kapcsolatban állnak egymással. Ha jól értettem, a pénztárnál áll Anyu, a többiek meg talán a lányai-testvérei-unokahúgai. És amikor megtetszett az egyik frissen elkészült szendvics, és azt mondtam, olyat kérek, kiderült, hogy a vendégek is rokonok: az a szendvics például rajta sem volt az étlapon, unokatesónak készült és nem ajánlották, mert szerintük nem is finom. De ha kérem, elkészítik a kedvemért szívesen.

Szóval bemész, és te is egy család tagja leszel, érted.

DSC01633.JPG

DSC01630.JPG

A koncepció röviden: kétféle leves (450), többféle szendvics (650), néhány állandó és néhány napi ajánlat, a kettő együtt menüben 900. És mindegyik fogás jónak tűnik leírva, alig tudtam választani.

A leves azért ment, teljesen rendben volt ez a kakukkfüves kukoricás:

DSC01622.JPG

A szendvicsnél viszont elakadtam, képtelen voltam dönteni, úgyhogy felajánlották, hogy az egyik felét így készítik el, a másikat meg úgy, ami tök jó fejség, aztán amikor kész volt a szendvics, szóltak, hogy ez plusz 150 lesz, ami már nem annyira. De így is távoli rokonok maradtunk.

DSC01617.JPG

DSC01621.JPG

A szendvics egyébként fantasztikusan jó volt. A zsemle puha, friss, jó ízű, belül az egyik oldalon citromfüves, chilis kókusztejben KONFITÁLT oldalas korianderes paradicsommal, a másikon elvileg medvehagymás-aszalt paradicsomos sajtkrém, bár szerintem baromira nem ezt kaptam, vagy nem csak ezt. De jó volt? Jó volt, úgyhogy eszembe se jutott reklamálni.

DSC01628.JPG

Az alapanyagok olyan frissek, hogy ott vágják mögötted a zöldséget, még szinte nő, amikor már eszed, az ízek tökéletesen eltaláltak, és mernek játszani, mernek kísérletezni, ráadásul ez még be is jön. És közben kedvesek, mosolyogva hozzák a pohár csapvizet, ha azt kéred, és a felárral, a levessel együtt is csak 1050 volt az ebédem, amiből szinte semmilyen menüt sem kapsz egy gyorsétteremben.

Szóval: próbáljátok ki, hajrá!

Anyu
1111 Budapest, Bercsényi utca 8
H-P: 07:00-17:00

süti beállítások módosítása