English

Egy nap a városban

Debrecen legjobb hamburgere - IKON

szucsadam 2014 március 27.

Megtaláltam Debrecen legjobb hamburgerét! Annak ellenére merem ezt kijelenteni, hogy nem kóstoltam valamennyi helyi példányt. Viszont körülbelül képben vagyok a város gasztronómiai felhozatalával, és az IKON étteremben tapasztalt szint messze az itteni átlag felett szárnyal.

Nem is szaporítom a szót, itt van:

P1190358.JPG

P1190359.JPG

P1190368.JPG

Ez az ő gourmet burgerük pácolt libamájjal. A zsemlének kellő tartása van, szépen összejátszik a libamáj édességével. A hús tökéletes állagúra volt átsütve, kiadós mérettel segítette a lassú emésztést, a spéci szószokkal pedig az egész pedig úgy ahogy van beférne a budapesti top háromba. Csillogott a zsír a húson, mint az istennyila, a fényképezőgép alig találta az autófókuszt (ezt nevezem kaviár-effektusnak).

Ami nem tetszett: a krumpli száraz volt, és a mellé adott mustárt például egyáltalán nem értettem. Viszont a saláta nagyon jól jött, szépen kiegészítette a burgert. Nem is értem, a jégsaláta helyett miért nem ezt pakolták a zsemlék közé.

Mondhatnánk erre, hogy 2900 forintért legyen is jó. Mert annyiba kerül, piszok drága Debrecenben streetfood-úrnak lenni. Sokat fejlődtek az egy évvel korábbi 1500 forintos szintjükhöz képest, a Burger blog akkor tesztelte, láthatóan még más felfogásban készült a termék.

Viszont ha itt jártok - és ha a városban egy jót akartok enni, végül úgyis itt köttök ki előbb-utóbb -, akkor a leveseket még jobban ajánlom. 1300-1500 forintba kerülnek, és tényleg nagyon izgalmasak, jókedvűek:

P1190356.JPG

+ külön élmény, amikor mellettünk, bekeretezve levágott halfejek vizsgálják, ízlik-e a testük:

P1190343.JPG

És a vécé. Tényleg nem lehet szó nélkül hagyni. Voltam már sok olyan mellékhelyiségben, ami láthatóan annyiba került, mint a nemsokára épülő házunk, de ezt a szófát tényleg túlzásnak érzem. A kéztörlésre egyébként eldobható textiltörölközőt tettek ki, hogy igazán érezzük a törődést.

P1190353.JPG

Szóval Debrecen: a Kashmir indiai étterem mellett ezt tenném a kötelező gasztrocélpontok közé a városban (elnézést ha kihagytam valakit). Külön ezért odaautózni viszont ezekért nem érdemes.

P1190341.JPG

IKON étterem
Cím: 4025 Debrecen, Piac utca 23. Nyitva:
Kedd - Szombat: 12:00 - 23:00
Vasárnap: 12:00 - 15:00

süti beállítások módosítása