English

Egy nap a városban

Pasta Bella: remek, friss tészta, szuper áron

Magyarósi Csaba 2014 március 20.
Címkék: budapest gasztro

Ehető tésztaételt készíteni egyáltalán nem olyan nehéz, csak jó alapanyagok kellenek hozzá, aztán a végén nem szabad elcseszni az egészet. Ez persze nagyjából minden ételre igaz, de amíg a francia konyha legjobb fogásait akkor se tudnám elkészíteni, ha ezer évig próbálnák a fejembe verni a metódust, egy szuper pastát tíz perc alatt összedobok neked a tengerpart közelében friss paradicsomból, garnélából, fűszerekből, fehérborból.

Tíz perc alatt.

És imádni fogod.

Épp ezért olyan elkeserítő, hogy Budapesten az ilyesmi elég ritkán jön össze. Persze tengeri rákból eleve nem jutsz olyan minőséghez, mint a rovinji halpiacon, de paradicsomot azért nálunk is be lehet szerezni, ahogy tésztából, meg minden egyébből is van választék. Innentől kezdve már csak lendület meg ízlés kérdése az egész.

És a zsinagógával szemben, a Pasta Bellában pontosan ennyit gondolnak a tésztáról, és ahelyett, hogy elnehezítenék, túlbonyolítanák, egyszerűen jól készítik el. Vagyis kiválóan. Nem is csoda, elsőre kicsit meglepett az ebéd minősége, aztán rákerestem a helyre, és kiderül, hogy Arany Tamás a séf, aki korábban a Fausto’s-ban is dolgozott. Szóval tudja, hogy megy az ilyesmi.

DSC01143.JPG

DSC01132.JPG

Meg el is készíti. Amikor jártam náluk, épp lasagne volt a napi menü, én viszont nem azt választottam, hanem a padlizsános-paradicsomos-garnélarákos tésztát. A menü egyébként tökéletesen megfizethető, 1200 forint körül már szépen jóllakatnak, ami ebben a dimenzióban varázslatosan jó ár. De ezért a fogásért sem sok a kétezer, ha nem ebédmenüként kezeled, hanem egy jó étterem főételeként:

DSC01141.JPG

DSC01140.JPG

És ne is kezeld másként. Mert ez egy tényleg remek tészta. Jó alapanyagok jó arányérzékkel és technikával, ízléssel elkészítve. Minden falat finom belőle, friss, szerethető, olasz. Olyan, amilyennek egy tésztának lennie kell. És mégis olyan ritkán sikerül.

Köszönjük Dávidnak a tippet.

Pasta Bella
1074 Budapest, Dohány u. 1/b
+36 70 773 0001
H-V: 10-24

süti beállítások módosítása