English

Egy nap a városban

Menő budapesti lakások: egy térbe mindent!

Magyarósi Csaba 2014 március 19.

Amióta fut ez a sorozat, jártam már egy rakás menő lakásban, de olyan jó hangulatúban, mint amilyen Rékáé és Péteré, kevésszer. Pedig a sztori náluk is úgy indult, mint bárki másnál: hirdetésről hirdetésre jártak, csak ők nem adták fel, amikor már mindenki másnak elment volna a kedve a sok rosszul kialakított, ízléstelenül berendezett lakástól. Egy idő után rájöttek, hogy el kell vonatkoztatniuk a környezettől és még inkább a falaktól, amik egyébként egy felújításnál általában a legolcsóbban módosítható elemek. Csak a lakás alakja számít, ha nincs sok tartófal, szabadon alakíthatod a rendelkezésedre álló teret.

Idővel meg is találták azt a lakást, ami körvonalaiban megfelelt és gyorsan elhatározták, hogy a szétszabdalt teret amennyire csak lehet, egybe nyitják.

Elkészült a hatalmas nappali-dolgozószoba-konyha egység, már csak be kellett rendezni. Itt jött a következő remek ötlet: összehordtak egy rakás kartondobozt Péter irodájának tárgyalójába és megpróbálták elrendezni őket, mintha bútorok lennének. Ekkor döntötték el, hogy mindenképp lesz konyhapult a szoba közepén. Jöhetett a munka.

És a végeredmény tényleg csodálatosan szép lett. Az előszobában lent az Ivanka betonburkolata fogad. Beton, de meleg és nagyon szép:

full_rp-home_140119_069.jpg

Feletted meg ott lóg Réka és Péter bringája:

full_rp-home_140119_071.jpg

A hálószobát nem bonyolították túl, praktikus, ráadásul egy kis gardrób is fért a helyiségbe:

full_rp-home_140119_060.jpg

full_rp-home_140119_063.jpg

A fürdőszoba sem nagy, de szerethető:

full_rp-home_140119_083.jpg

full_rp-home_140119_079.jpg

Minden egyéb meg az egyetlen nagy tértben kapott helyet. A szobákat egybenyitva egy csodásan világos, szellős, játékos teret hoztak létre, tele nagyvonalú ötletekkel és apró személyes poénokkal, amiktől csak még szerethetőbb lett a lakás.

full_rp-home_140119_095.jpg

Ezek közé tartozik a konyha hatalmas táblafala is, amin szabadon üzengethetnek egymásnak a lakók és a vendégek. Ezt szerintem én is elkészíttetem otthon magamnak, mert nem drága és mégis remek poén:

full_rp-home_140119_106.jpg

És még több kép a galériában:

A fotókat Menyhárt Péter készítette.

Ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Egy nap a városban blog új szolgáltatását, az Én menő lakásomat, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. 

süti beállítások módosítása