English

Egy nap a városban

Le Taste: minőségi arab lepény, amit kötelező kipróbálni

Magyarósi Csaba 2014 március 04.
Címkék: budapest gasztro

Novemberben nyílt a Wesselényi utcában egy olyan hely, amit ki kell próbálnotok. A Le Taste:

DSC00315.JPG

Méghozzá ezért:

DSC00314.JPG

A fotókon a hely specialitását, a lepényt látjátok. A Közel-Keleten elterjedt étel eddig nagyjából teljesen hiányzott Budapestről, szóval már csak azért is tesztelnünk kellett, mert újdonság. Ettől persze még nem lenne kötelező, de az a helyzet, hogy a Le Taste lepénye egyszerűen csodálatos. Pedig tök egyszerű a koncepció. Az egyik tulajdonos arab szakon végzett, aztán amikor már annyi lexikális tudást halmozott fel, hogy a csador adta a másikat, felfedezőtúrára indult, és olyan ismeretekkel gazdagodott, amiket képtelenség lett volna a könyvekből kimazsolázni. Megismerte például a lepényt, ami a régióban ugyanolyan elterjedt és népszerű étel, mint a döner és társai, csak itthon nem nagyon találkozott még vele senki.

DSC00298.JPG

Szóval megnyitották a helyet és kimaxolták a lepényt. Ez azt jelenti, hogy saját kézzel gyúrják a tésztát, maguk állítják elő a padlizsános-cukkinis-petrezselymes zöldséges szószt, és ugyan nem maguk ölik le a marhát, amiből a darált hús készül, de arra odafigyelnek, hogy minden kiváló minőségű legyen. Például Cserpes joghurttal locsolják kívül-belül az ételt. És ha sajtosat kérsz, akkor olyan sajtot raknak bele, amit ők készítenek a Wesselényi utcában (még te is szeretnéd). Nem viccelek!

DSC00305.JPG

DSC00308.JPG

DSC00307.JPG

És a végeredmény tényleg fantasztikus. Kívül ropog, belül puha, a töltelék aránya pont tökéletes és az íze pont annyira különleges, hogy külön kategória legyen a hazai gyorséttermi mezőnyben.

DSC00311.JPG

DSC00310.JPG

És mindez 850 forintba kerül, miközben majdnem kiad egy teljes ebédet, de ha megkóstolod valamelyik levesüket is 490-ért, biztosan jól laksz. A leves egyébként minden nap változik, van, hogy indiai szárnyes levest szolgálnak fel, máskor borcs levest, amikor náluk jártam, épp szecsuáni volt, de a főétel is naponta változik a thai citrusos csirkemelltől a tonhalas zöldséges rizottóig. Ezeket nem kóstoltam, de a szecsuáni leves zavarba ejtően jó illatú volt és fantasztikusan nézett ki. És vannak saját péksütemények is, amiket már reggel héttől megvehetsz!

Egy újabb kötelező hely, manapság már kevés ilyen nyílik, úgyhogy mindenképp próbáljátok ki a Le Taste-et, imádni fogjátok.

Le Taste
Wesselényi utca 30
H-P: 7:00-20:00

süti beállítások módosítása