English

Egy nap a városban

Mindjárt elkészül a Várkert Bazár

Magyarósi Csaba 2014 február 05.
Címkék: városkép

Ma reggel készítettem néhány képet a Várkert Bazárról, ami ugye nem is olyan régen még ilyen volt:

Várkert_bazár.jpg

De a ma reggeli meleg napfényben már szépen látszott, hogy körülbelül milyen lesz a 6,7 milliárdból felújított épületegyüttes, amikor átadják:

fotó 1_3.JPG

Szép. Ráadásul ingyen van. A projekt érdekessége, hogy teljes egészében az Unió fizeti nekünk.

A képeken látszik, hogy nagyjából mindennel elkészültek már, legalábbis ami a homlokzatot illeti. Helyükre kerültek a fülkepavilonok boltozataiban a Zsolnay-kerámiák, megtisztultak az oroszlánok, bevetésre kész a lépcsősor, távolról nézve remek munkát végeztek a restaurátorok.

Első ránézésre már csak a járóburkolatok hiányoznak, persze az épületeken belül még nyilván sok a munka, és azt is csak megtippelni lehet, hogy milyen állapotban van a neoreneszánsz kert rekonstrukciója.

Mindenesetre a mozgólépcső a bazár északi végén már a helyén van, arról viszont egyelőre nincs döntés, hogy ez fizetős lesz-e, vagy sem.

Szóval két hónapon belül átadás, népünnepély, szalagvágás, éljen az EU, aztán jöhetnek a kiállítások, rendezvénytermek, alkotóműhelyek, és közben reméljük, hogy nem kizárólag a ketrecharcos (MMA) Fekete György és Kerényi Imre dönti el, hogy kinek szabad ott alkotnia, és kinek nem.

Végül egyébként majd így néz ki:

06-1_72dpi.jpg

07-1_72dpi.jpg

varkert-bazar.jpg

süti beállítások módosítása