English

Egy nap a városban

Zubrowka Köztársaságban található a Grand Budapest Hotel

szucsadam 2014 január 30.
Címkék: film mozi wes anderson

Az idei év legjobban várt filmje számomra a Grand Budapest Hotel, Wes Anderson újabb művészi, csodálatos giccse, amihez most egy szuper weboldalt készítettek. Ettől csak annak nem jön meg a kedve a filmhez, aki nem volt még moziban.

Screen Shot 2014-01-29 at 20.16.08.png

A laptopom processzorait sem kímélő flash-es oldal már a nevével is zavarba ejt: Akademie Zubrowka. Hogy jön ez a Grand Budapest Hotelhez? Hogy lehet ilyen nevet adni egy Grand Budapest Hotel elnevezésű filmhez készített weboldalnak? Őrület. Aztán lassan kikristályosodik, mi is ez az egész: a szálloda a csalogató nevű Zubrowka Köztársaságban található, a honlapon pedig belelapozhatunk a képzeletbeli ország eddig féltve őrzött történelmi dokumentumaiba. A homályosodó betűk, a színek, a zene együtt tökéletesen belemerít Wes Anderson világába, úgy nézegettem, nyomogattam végig az oldalt, mint egy gyerek az első mesekönyvét.

Néhány hete egy részlet is kikerült a filmből, amiben Gustave H és Zero Mustafa adja egymásnak a labdát:

Itt pedig az eredeti trailer:

A filmet február elején levetítik néhány filmfesztiválon, hozzánk március 20-án érkezik. És annak ellenére, hogy nem Magyarországon forgatták, és nem is Budapesten játszódik, rohadt jó lesz.

A Grand Budapest Hotelről szóló többi posztunkat itt olvashatjátok.

süti beállítások módosítása