English

Egy nap a városban

Menő budapesti lakások: romantikus belvárosi olcsón

Magyarósi Csaba 2014 január 09.

A sorozat legutóbbi részével elérkeztünk a csúcsra, a wc-ből kialakított lakást bemutató cikkünket olyan sokan néztétek meg, hogy egy közepes méretű magyar szerkesztőség is megirigyelte volna a számainkat aznap, nem is próbálkozunk tovább még kisebb lakást keresni: nem fog menni.

(Egyébként de, látótérbe került már egy 7 négyzetméteres)

Helyette visszatérünk az alapokhoz, a normális méretű, szépen átalakított lakásokhoz, egészen pontosan Linda Vadász utcai romantikus kis ötven négyzetmétereséhez. Ami ugyan nem vécéből vagy műtrágyagyárból lett átalakítva, de attól még tele van használható, remek ötletekkel és meglepetésekkel.

A legnagyobb meglepetés maga Melinda: modellalkatú-, és megjelenésű lány, nem is belsőépítészet a foglalkozása, ehhez képest a két kezével varázsolt ebből:

 Valami ilyet:

image_9.jpeg

És mindezt egész olcsón, köszönhetően a sok saját munkának és a remek ötleteknek. A hideg burkolást és a gépészetet leszámítva Linda mindent maga csinált a barátjával. Ott vannak például a konyhabútorok: mutatós darabok, nem igaz? Közben a legolcsóbb, legegyszerűbb IKEA faktumról van szó, csak lemarták róla a steril fehér borítást, és raktak rá némi intarziát:

image_2.jpeg

Ugyanígy állt össze a romantikus, századfordulós darabnak látszó franciaágy is, amiből a keret, meg az egész, amit láttok, tízezres tétel volt, ennél valamivel többe került a faragott díszítőelem a fejrésznél, de az egész körülbelül ötödannyiba került, mint egy új ágy, és ötször annyira hangulatos. Szóval 25-szörös az egy forintra jutó hangulatmutató.

image_5.jpeg

A tér egyébként is nagyon kellemes, a nem túl nagy alapterülethez és a sok praktikus részlethez képest kimondottan tágas és következetesen szerethető, egyebek között az Erdélyből beszerzett régi bútoroknak köszönhetően, amiket Lindáék hoztak Magyarországra, és ők is újították fel őket (erre a mailcímre írva tudtok tök jó áron hozzájutni hasonló, meg teljesen másmilyen antik bútorokhoz). 

_MG_7494.JPG

image_8.jpeg

És van még nagyon sok személyes apróság. Például azok a piacokról összegyűjtött kották, amikkel betapétázták az előszobaszekrény környékét. És így tovább.

image_1.jpeg

image_4.jpeg

A lakás körülbelül 12 millióba került, a felújítás körülbelül 3,5-4-be, 16 millióból meg is volt az egész felújítás, cserébe egy nagyon jó hangulatú, belvárosi lakása lett Lindának.

Ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Egy nap a városban blog új szolgáltatását, az Én menő lakásomat, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. Lindát is.

süti beállítások módosítása