English

Egy nap a városban

Az Andrássy út új izgalmai - Bonbonetti

szucsadam 2013 szeptember 09.

Szeptember 9-e van, és szerintem elég sok embernek van beírva a naptárjába: ma nyit az il Bacio di Stile. Az Andrássy út legújabb üdvöskéje, a Docler Holding iszonyú pénzből felhúzott háromszintes, 4000 négyzetméteres luxusáruháza azoknak is kötelező látványosság, akik Budapest iránt igen, a Louis Vuitton iránt viszont egyáltalán nem érdeklődnek. Egy hete már képek is szivárogtak ki a palotából, ezeket itt találjátok.

A szomorú, hogy bármilyen belső térről, üzletről készült képet nézel ezek után, silánynak, olcsónak fog tűnni. Pedig pont akarok ajánlani nektek egy ingyencsokizási lehetőséget nem messze az il Baciótól, de ha most megmutatom az itt készült fotókat, csak kacagni fogtok.

Pedig tényleg vidám hangulatot áraszt a Jókai térről a cukorkákat körbetekerő piros óriáskerék:

P1170398.JPG

Meg a bonbonokat szállító kisvasút:

P1170390.JPG

Meg a cukorka-kaleidoszkóp:

P1170393.JPG

Játékossá teszik az utcaképet, jobb kedved lesz, ahogy elhaladsz mellettük. Ez a múlt héten nyílt Bonbonetti üzlet kirakata.

P1170399.JPG

Olyannyira működik a trükk, hogy az emberek gondolkodás nélkül fordulnak be az ajtón, hiszen a cukor és a játék látványa együtt elviselhetetlen erősséggel szólítja elő belőlük a gyermeket.

Odabent nagyon készséges és udvarias kiszolgálókkal találkoztunk, meg egy nagy darab, laza, mindenkivel szóba elegyedő külföldivel, aki tuszkolta a zselés cukorkákat az emberek zsebébe. Először azt gondoltam, hogy az utcáról jött be, és más számlájára mikuláskodik itt, de aztán felvilágosítottak, hogy ő valami Európa-szintű főmufti. Jópofa arc.

De ami még ennél is fontosabb: ki vannak téve ingyenesen kóstolható bonbonok:

P1170394.JPG

Ha másért nem, ezért mindenképp érdemes benézni. Meg a játékvasútért, persze.

Bonbonetti
Budapest, Andrássy út 44.

süti beállítások módosítása