English

Egy nap a városban

Úristen mi van az autómmal? - Aegon Angyal Pro

Hirdető 2013 augusztus 27.
Címkék: hirdető

Mai hirdetőnk az Aegon Angyal Pro. Az alkalmazás sok autósnak jöhet jól szorult helyzetben. Az alábbiakban bemutatjuk az alkalmazás alapvető funkcióit.

Az Aegon Angyal Pro egyértelmű szándéka, hogy segítsen az autósoknak, a lehető legtöbb információval. Több funkciót gyűjtöttek össze az apphoz a készítők, hogy egy helyen találjuk meg a közelben lévő parkolóházakat, benzinkutakat (és benzinárakat), lássuk a forgalmi adatokat vagy épp elindítsunk egy parkolást.

Az alkalmazás indításakor egy egyszerű menü fogad minket, amin a műszerfal különféle jelzéseit láthatjuk felsorolva (figyelem, nem ez az app legizgalmasabb része):

1_4.jpg

Ha az adott ikonra bökünk, az alkalmazás részletesen is elmagyarázza, mi is az a kézifék, meg az olajszint. A legtöbbünknek ez nem okoz problémát, de valakinek ez életmentő lehet. Ezek a valakik aztán egtudhatják, miért ég pirosan a Dzsinn-lámpa, és mit kell most tennie. Innen közvetlen telefonos elérést is betettek az Aegon ügyfélszolgálatára, ahol segítenek megszervezni a mentést - mégiscsak a biztosító alkalmazásáról van szó.

A menü megnyitásakor láthatjuk a további funkciókat:

IMG_0264.jpg

A Parkolóházak menüpontban kábé tíz kilométeres körzetben mutatja meg a parkolási helyeket az app. A P betűkre kattintva azonnal láthatjuk, mi az adott helyen a tarifa, még egy ujjmozdulattal pedig indíthatunk egy navigációt az Apple Maps vagy a Google Maps programban az adott helyszínhez.

IMG_0293.PNG

Az Utcai Parkolás menüpontban megadhatjuk az autónk típusát, rendszámát, a szolgáltatónkat. Az app automatikusan kitalálja a GPS adatok alapján, melyik parkoló körzetben vagyunk, és egy gombnyomással indíthatjuk a parkolást (a körzet ellenőrzése után, persze). Talán nem ez a legjobb megoldás a piacon, de azzal, hogy egy helyen van a többi funkcióval, fontos lesz. Ja, és a telefonok kis százalékánál ez néha kifagy, a készítők elmondása szerint már érkezik a javítás hozzá, ami orvosolja a problémát.

2_5.jpg

A Benzinkutak menüpontban a holtankoljak.hu adatai alapján láthatjuk egy térképen pofás logókkal megjelenítve a körülöttünk lévő kutakat. Szintén egy kattintással látszanak az adott helyen lévő benzin- vagy dízelárak. Na ez a kényelem az, ami miatt sokan letöltik és használják is majd az appot.

IMG_0266.jpg

A Forgalom menüpont alatt pedig a Google Maps adatai alapján láthatjuk a főbb utak átjárhatóságát, itt semmivel sem látunk többet, mint egyébként a Menlo Park-iak saját programjában, leszámítva a magyar nyelvű magyarázatot. Mégis, mivel egy helyen találjuk a többi információval, könnyen elérhetővé teszi a szolgáltatást.

Az „Év Honlapja 2012" díj Mobil marketing alkalmazások kategóriájában az Aegon Biztosító autós alkalmazásának továbbfejlesztett verziója nyerte a különdíjat, idén pedig kapott egy nagyobb frissítés csomagot is az app. Ez egyrészt a látványt turbózta fel, másrészt új adatgyűjtő statisztikai háttérrendszer állt be mögé, a Laundry. Ez a fejlesztők saját terméke, lényege az adatgyűjtés, mobilon, egyszerűen. Gyorsan integrálható bármilyen alkalmazással, tetszőleges adatokat képes gyűjteni - nyilván a legalitás határain belül. Trendek követésére is alkalmas,valamint tetszőleges grafikonok összeállíthatóak vele. Sőt, valós időben is követhető, hogyan teljesít egy alkalmazás, akár térképen is.

Az alkalmazás iPhone-ra és Androidra készített verziója innen tölthető.

Az Aegon Angyal Pro az Appleblog hirdetője.

süti beállítások módosítása