English

Egy nap a városban

Csúcstechnikával kaptál el a Mercedes buszok rongálóit

Magyarósi Csaba 2013 május 09.
Címkék: budapest városkép

Erről a beruházásról legalább rögtön kiderült, hogy volt értelme: tegnap este hét fickó betörte az egyik új Mercedes Citaro busz ablakát, de a mindenféle kütyükkel felszerelt jármű nem hagyta magát és segített elkapni a rongálókat (Fotó: BKK).

105-os-busz-betort-ablak.jpg

A sztori a következő: az említett Hetek fogták a vészhelyzeti kalapácsot és betörték vele a jármű egyik oldalablakát. A kár 250 ezer forintos, normális esetben ezt mi fizetnénk meg, de a Citaro egyrészt fel van szerelve kamerákkal, amik rögzítették az esetet, másrészt van benne GPS-koordinátákkal összekötött riasztórendszer, amivel egyből le tudta adni a sofőr a rendőröknek a drótot.

A buszvezető igazi Chuck Norris volt, mert feltartóztatta a bátor ablaktörőket, amíg a járőrök megérkeztek a helyszínre, akik aztán eljárást is indítottak a vandálok ellen.

Szóval: volt egy új busz, amit valamiért feltétlenül szükséges volt megrongálni. De volt egy bátor sofőr, egy jól működő, pontos koordinátákat küldő riasztóberendezés, néhány gyorsan kiérkező rendőr, meg a kamerafelvétel, ami a későbbiekben segít majd az eljárás lefolytatásában.

Ami remek hír. Végre nem nekünk kell megfizetnünk azt, hogy néhányan így érzik jól magukat.

És hogy valami szép is jusson mára: Mondik Noémi rajza a Design Terminál oldalán még reklámnak is telitalálat. A kép szénné elemezve itt.

IMG_6255.JPG

süti beállítások módosítása