English

Egy nap a városban

Minőségi dizájpiac vidéken is

Budapesten sincs nagy hagyománya az európai értelemben vett dizájnpiacoknak, a WAMP és a Gouba előtt többnyire csak sivatag volt itt, sivatag.

Állítólag az ország többi részén sem sokkal jobb a helyzet. Megmondom őszintén, saját tapasztalatom sok nincs, de amelyik vidéki vásáron voltam, az mind kimerült a szittya iPhone-börtokok és hasonlók árusításában, persze ez a legtöbb budapesti piacra is igaz. Az ArtCube néven szerveződő, egyelőre minimum nonprofit (értsd: erősen ráfizetéses) projekt tagjai szerint mindenesetre nagyon is van hová fejlődni: legalább egy WAMP vagy Gouba szintű vásársorozatot kell indítani a vidéki városokban.

32602_514073565306928_130001533_n.jpg

Az elképzelés elméletben tök egyszerű: a nagy budapesti piacokhoz hasonlóan egy szakmai zsűri a jelentkezőkből összeállítja a lehetséges kiállítók listáját, majd megszervezi nekik a vásárt valamelyik vidéki nagyvárosban. Hogy a gyakorlatban ez mégis valamivel bonyolultabb, arról a szervezők sokat tudnának mesélni (nekem meséltek is, hagyjuk a részleteket), de a lényeg: május 11-én megnyitják az első ArtCube-ot, méghozzá Debrecenben, az Egyetem Főépületében, 10 és 14 óra között, ami tök jó hír.

Aki elmegy, mindenféle jó minőségű, kreatív és modern termékekkel fog találkozni, de lesz scrapbook bemutató (tudja valaki, hogy ez micsoda?), különleges fodrászbemutató, sőt, gasztro show is. A belépés természetesen ingyenes.

537458_513840348663583_20049324_n.jpg

A kiállítók közt egyébként ott lesz az iBag, a Shoes by Ed', a Csicsörke Lekvár különlegességek, az
Eszterlánc, a Szívből Bolt, Faludi G, Lázár Veró, a Chili Hungária Manufaktúra, meg még nagyon sokan.

Aki debreceni, vagy környékbeli, nézzen el. Főleg, mert ha sikeres lesz a bemutatkozás, akkor az ArtCube országturnéra indul, és számos vidéki nagyvárosban felbukkan még a későbbiekben. Az meg jó.

Részletek itt.

süti beállítások módosítása