English

Egy nap a városban

Ez meg mi? Kávézó, kiállítóterem vagy Apple shop?

Magyarósi Csaba 2013 április 17.
Címkék: gasztro városkép

Néhány hete tudtam meg, hogy nyílik egy ilyen izé, egy nem tudom, minek nevezzem, szóval egy hely a belvárosban, ami engem nagyon izgat. Annak ellenére, hogy azóta többször leveleztem a tulajdonossal, ott voltam a megnyitón, és a héten a hivatalos nyitás után is visszanéztem, még mindig nem tudom, hogy mi ez. De szerintem a tulajdonosok sem. A jelek szerint ti döntitek el: aminek jobban használjátok majd, azzá válik.

P1210774.JPG

Mert a Kontakt tényleg több világ közt egyensúlyoz. Egyrészt egy kávézó, büszkék arra, hogy ha nincs is sokmilliós berendezésük, jó alapanyagokkal és odaadással készítik a 300-450 forintos kávékat. Van saját készítésű remek sütijük és a közelből minőségi szendvicseket is beszereznek, szóval beülsz, eszel, iszol.

P1210752.JPG

Na de: egyrészt a dizájn környezetvédősen spéci, egy rakás kartonból kialakított bútor vesz körül, ezeken ülsz, erre rakod a kajád, és azért külön bónuszpont jár, hogy ezeket a tulajdonosok állították elő. Bajkó Péter a MOME-ra járt, imádja a dizájnt és most végre volt egy hely, amit a saját elképzelései szerint alakíthatott ki. És persze nagyon sokat segített neki a felesége is, Anna.

P1210749.JPG

P1210756.JPG

P1210765.JPG

Eddig még követhető.

Viszont, és itt jön a csel: az asztalnál, ahová leülsz, egy rakás használt Apple-terméket találsz. A Kontakt ugyanis nemcsak kávézó, de second hand Apple cuccokat és iPhone-okat is áruló üzlet, ahol kávézás közben a kiállított mobilokon, iPadeken olvasgathatod a híreket, és ha valamelyik megtetszik, meg is vásárolhatod. Kedd reggel volt iPhone 4-esük meg 4S-ük is.

P1210758.JPG

És még mindig nincs vége, a bolt ugyanis körbe van rakva magyar dizájnerek Apple-kiegészítőivel. Sok közülük csak itt vásárolható meg, és ha valami spéci, kisszériás iPad/iPhone-tok, esetleg valami hasonló kell, akkor kávézás közben azt is beszerezheted Franta Ágitól, Újszászi Tündétől, Juhász Dórától, Járai Judittól és még sok mástól. Tök jó, hogy minden kiegészítő mellé odaírták Péterék a tervező nevét is, így ők is ismertebbé válhatnak.

P1210771.JPG

P1210751.JPG

P1210773.JPG

Látjátok, hogy a Kontakt műfajilag egy nehezen besorolható izé, de pont ettől olyan szimpatikus. Nyáron biztos jó lesz majd a forró városhoz képest hűvös belső udvarban kávézni náluk, és közben, ha úgy tartja kedved, venni tőlük egy használt Macet, vagy egy kis szériás iPhone-tokot.

Kontakt

süti beállítások módosítása