English

Egy nap a városban

Megnyitott az Árkád 2

szucsadam 2013 március 20.

Ma 10 órakor megnyitották az Árkád új szárnyát. Én is ott jártam, az Appleblog révén az új iStyle Apple-üzlet megnyitása miatt, meg egyébként is kíváncsi voltam, mekkora lett Magyarország legnagyobb alapterületű kiskereskedelmi komplexuma.

Az Árkád 2 azonban, a nevével ellentétben nem egy különálló épület, inkább arról van szó, hogy hozzácsaptak 20 ezer négyzetméternyi bérbe adható területet a már meglévő 48 ezerhez keleti irányban, a Gyakorló köz felé. Errefelé mutat egyébként az új épületszárny "arca" is, a Kerepesin az Örs Vezér tere felé érkezők ezt láthatják:

P1140510.jpg

Az Árkád sikere egyébként pont ennek kelet-nyugati forgalomnak köszönhető. Azzal, hogy a 2-es metró (sajnos) nem elővárosi vasúttá változva robog tovább Gödöllő felé, hanem át kell szállniuk az embereknek, az Árkád a város központjától távol is köszöni szépen, jól megvan.

Ennek megfelelően a gyalogos forgalomra továbbra is a metró-villamos vonal felől számítanak, ezen az oldalon inkább a már korábban is meglévő, most bővített parkoló bejárata szívja majd be a négy keréken érkező vásárlókat. De a legtöbben továbbra is az Árkád 1-ből sétálnak majd át észrevétlenül a 2-be.

Itt volt ma a sorban állás is, 10 órakor ennek megfelelően így nézett ki az átjáró:

P1140463.jpg

P1140467.jpg

Kábé 300-an állhattak sorba - tömörülésbe -, hogy bejussanak az új szárnyba, a legtöbben idősebbek, akik az Interspart keresték. Ez ugyanis 7 másik, már meglévő bérlővel költözött át az Árkád 2-be, az ő bérleményeiket lezárták, és ezen keresztül alakították ki az átjárót.

Aztán megnyitották negyed 11-kor a kordonokat, az emberek közül a legelöl állók kissé kocogni kezdtek, de miután látták, hogy mások nem akarják megelőzi őket, belassultak.

P1140475.jpg

P1140501.jpg

Sokan fantasztikus akciókra számíthattak, az iStyle zajos sikere borítékolható volt, máshol viszont nem álltak méteres sorok a kasszáknál. Kissé unalomba fulladt a dolog (a lenti kép még a nyitás utáni percekben készült).

P1140477.jpg

Sokfelől hallottam csalódott beszélgetést, nagyobb valamire számítottak. Valóban nem látszik az új szárnyon, hogy alapterülete a régi Árkád 42 százaléka lenne, ez amiatt lehet, mert a bérlemények jobban elnyúlnak a folyosó tengelyétől, ezáltal a közös terek kisebbek. Minden bérbe adó álma.

A képen a szürke terület az Árkád 1-től lett leválasztva, e fölött látszik az új szárny:

P1140471.JPG

A földszinten két irányba lehet kijutni gyalog, a Gyakorló utcai lakótelep felé még egy kissé sártenger fogad, de egyelőre a külső munkálatok sincsenek teljesen befejezve, fúrás-faragás zaja hallatszik.

P1140496.jpg

Az új épületnek a dizájnja is más, ami leginkább az oldalsó közlekedőkön látható. Nagyjából ez a kép tartalmazza az összes izgalmat ezzel kapcsolatban:

P1140481.jpg

Ezt átültetik majd a korábbi épületre is.

Én azt mondom tehát, külön ennek ne szenteljünk hétvégi programot, maradjunk annyiban, valamivel több üzlet lett az Árkádban (alapterületben számolva sokkal, üzletek számában nem), és hogy még folyamatosan bővülni fognak idén a bérbe adott területek.

süti beállítások módosítása