English

Egy nap a városban

Nincs változás a budapesti Michelin-csillagokban

szucsadam 2013 március 14.

Ma jelent meg a Michelin Guide Main Cities of Europe kiadványa, vagyis nyilvánosságra került, melyek a legjobb éttermek a kontinensen, legalábbis a nagyvárosokban. Idén is a Világevő hozta le először a hírt.

Ami Budapestet illeti: nem történt változás a tavalyihoz képest. A Costes és az Onyx is meg tudta tartani a Michelin-csillagát - ami elég nagy szó egyébként önmagában is -, de új csillagot nem szerzett Magyarország.

P1150946.JPG

A Bib Gourmand elismerések terén sem volt változás, a kiváló ár-érték arányú éttermek listájára idén is az Arcade, a Bock Bisztró, a Csalogány 26 és a Vár:a Spejz került fel.

Screen Shot 2012-05-21 at 5.11.06 PM.jpg

A kiadvány megjelenése legalább olyan izgalmat kelt az éttermek vezetőinek és séfjeinek körében, mint egy spontán áramszünet vacsoraidőben, ilyenkor mindenki a csillagokat lesi, megtartotta-e a tavaly megkapott minősítést, tudta-e tartani a színvonalat a titokban tesztelő kritikusok szerint.

Sokan számítottak rá, hogy a 2010-es első csillag (Costes), majd a 2011-es második (Onyx) után jut még egy csillag nekünk, hiszen a magyar gasztronómia rengeteget fejlődött az elmúlt években. Nem feltétlenül egy harmadik étteremnek, hanem a már csillagosok közül valamelyiknek még egy. Főleg, hogy a második csillagot ugye a nemrég a lyoni Bocuse d'Oron tizedik helyezést elért Széll Tamás és Szulló Szabina kapta, akik nagyrészt a hazai ízekre és alapanyagokra koncentrálnak.

De ennek az eredménynek is örülünk, szívből gratulálunk az ajánlást kapott éttermeknek. A fenti éttermekből mi is bemutattunk már párat a saját szemszögünkből a blogon, ezeket itt olvashatjátok:

Costes
Onyx
Vár: a Spejz

süti beállítások módosítása