English

Egy nap a városban

Irányíthatatlanul csapódott bele a hókotró a karambolos autókba

Magyarósi Csaba 2013 február 11.
Címkék: budapest városkép

Sokan hajlamosak már januárban elkeseredni, amiért nem is volt igazi tél, hógolyózásról meg talán csak egyszer volt szó, pedig az igazi mínuszok mindig februárban érkeznek, ezt már évek óta tudom. És tessék, be is jött: odakint csupa hó minden, ma mínusz 6 Celsius-fok lesz a mélypont, de a következő napokban sem lesz sokkal jobb a helyzet, és bár napközben előfordulnak majd pluszok is, közben esik majd a hó, ami először megolvad, éjszaka meg odafagy.

Az Időkép szerint erre érdemes számítani a következő napokban:

Screen Shot 2013-02-11 at 8.28.24 AM.png

És ha csapadék lesz, meg fagy, akkor csúszni fognak az utak is, és abból születnek az olyan sztorik, mint amit a M1-nek sikerült rögzítenie a Bogár utcában, körülbelül itt:

Screen Shot 2013-02-11 at 8.30.24 AM.png

Az alapprobléma az volt, hogy túlságosan csúszott az út, ezért egymásba ment egy rakás autó. Ilyenkor persze lehet anyázni a hókotrókat, hogy merre járnak, ha szükség lenne rájuk, de a videó közepén megkapjuk a (haha) csattanós választ, ugyanis a narancssárga teherautó nagy sebességgel, irányíthatatlanul belezúg a többi autóba.

Screen Shot 2013-02-11 at 8.25.19 AM.png

A sztori azért nem ennyire vicces, mert a sofőr sokkot kapott, de attól még továbbra is igen látványos:

És ha már hókotrás, meg hasonlók, pár hete Mesterházi Dávid kollégámmal lefilmeztük az FKF legfejlettebb hókotróját, itt a csúcsgépről készített Attraktor-videónk, aminek a végén én is vezetem a 12 ezer köbcentis motorral szerelt szörnyet. Csak hogy tudjátok, hogyan megy a budapesti utak tisztítása:

Vigyázzatok az utakon.

süti beállítások módosítása