English

Egy nap a városban

A városi lények evolúciója 4 percben

szucsadam 2013 február 09.
Címkék: film város városkép

Szerintem először csak nézzétek meg:

New York Biotopes from Lena Steinkühler on Vimeo.

Az alkotó kísérőszövege:

A "New York biotópok" című főiskolai diplomamunkám középpontjában absztrakt növények és lények állnak, amik megváltoztatják a formájukat az elégtelen élettér miatt, és alkalmazkodnak a New York-i metropolisz környezetéhez. Ez egy olyan átalakulás, ahol az újonnan kifejlett vegetáció magába olvasztja a város egyes elemeit, és a saját céljaira hasznosítja azokat. Ezek az lények és növények részben mechanikusak, részben organikusak, és egyre jobban elszaporodnak a városban, így megtöltve azt élettel.

Az ötletem egy film volt, ami a New York-i metropoliszt olyan növényzettel telíti meg, ami alkalmazkodik a technológia egyenes vonalaihoz és az adott körülményekhez. Ez a struktúrákhoz és formákhoz való asszimiláció. Ezek a biotópok a környezetükhöz igazodnak a formáikkal, viszont a jelenlétük is formálja az újonnan kifejlesztett környezetüket. Más szóval egy szimbiotikus együttélés kezdődik.

Persze azt senki sem gondolja komolyan, hogy lámpaoszlop alakú növények irányítják majd a forgalmat. Ez inkább egy továbbgondolása a városi léthez való alkalmazkodásnak, nagyon játékos, nagyon szórakoztató és pozitív formában. El tudtam volna nézegetni még nagyon sokáig, még sokkal több ötlettel.

Kösz a tippet, Lesley.

süti beállítások módosítása