English

Egy nap a városban

Titokzatos villanások voltak Budapesten

Magyarósi Csaba 2013 január 23.
Címkék: városkép

Aki tegnap este hat-hét körül az eget nézte, vagy a szabadban sétált, a csillagokat vizsgálta, esetleg függöny nélküli szobában csókolózott, biztos látta azokat a furcsa villanásokat, amik beborították Budapestet. Némi szünettel egymás után többször is felvillant az ég, de egy dologban biztosak lehettünk: nem villámlás volt, ugyanis a körülményekhez képest tiszta volt az ég, és nem követte dörgés a fényjátékot. (a kép csak illusztráció)

JK71-kep4330.jpg-2012-07-29-22-50-22.jpg

Aki esetleg égi jelre gyanakodott, azt is ki kell ábrándítsuk, vagy ha mégsem, az azt jelenti, hogy több száz, több ezer budapestinek akartak valamit üzenni fentről, ugyanis nagyon sokan látták a jelenséget, amire azonban jelenleg nincs semmiféle magyarázat.

Az időkép megpróbálta tisztázni a kérdést, de igazság szerint csak odáig jutott, hogy a villámokat kizárja, lokalizációs rendszerük ugyanis nem észlelt elektromos aktivitást a térségben. De ugyanez a helyzet a meteorokkal is, a szakértők szerint valami egészen mástól lett pillanatokra nappali világosság tegnap este.

Racionális válasz nincs, de izgalmas akad: néhány olvasó szerint a Google Mapsen is kitakart Országos Villamostávvezeték Zrt. udvarán kísérleteznek valami több méter magas Tesla-tekerccsel, de az Időkép is belátta, hogy ekkora villanásokhoz nagyon félre kellett volna sikerülnie valaminek. Fekete-lyukat kellett volna képezni, vagy időutazást, vagy megidézni a koala-hal-mutáns-madarat.

Ti láttátok a villanásokat?

update: az Index cikkéből közben kiderült, hogy a fényjelenségért a Veiki Villamosenergiaipari Kutató Intézet XV. kerületi kísérleti telephelye a felelős, ahol egy nagyfeszültségű szigetelőlánc villamos íves próbáját hajtották végre, akármit is jelentsen ez. Egyébként állítólag már több ezerszer csináltak ilyet, csak a tegnapi borús idő felerősítette a fényjelenséget.

süti beállítások módosítása