English

Egy nap a városban

Már forgatják a Grand Budapest Hotelt

szucsadam 2013 január 16.
Címkék: film wes anderson

Sajnos most már biztos, hogy a Grand Budapest Hotel, Wes Anderson jelenleg készülő mozijából egy snittet sem forgatnak a magyar fővárosban. Ettől függetlenül továbbra is figyelemmel követjük az eseményeket, két okból. Az első, hogy imádjuk Wes Anderson munkáit. A második, hogy a rendező bevallottan egy európai történetet akar elmesélni, nem szeretne kiemelni egyetlen nemzetet sem. Nem történelmi filmet forgat, hanem Európa hangulatát akarja összesűríteni a saját kis szelencéjében. Számunkra pedig nagy előny, hogy a szelencére azt írja: Budapest.

A forgatás egyébként már elkezdődött Berlinben. Egészen márciusig tart, ezután jönnek az utómunkák, és valamikor 2014-ben kerül a mozikba a film.

WesAndersonBudapestHotelCastBanner.jpg

Most már a szereplők neve is nyilvános. Ralph Fiennes egy rendíthetetlen concierge-et játszik, Mr. Gustave-ot, ő a szálloda központi alakja. Mellette több, Anderson filmekben már látott színész nyüzsög majd, úgy mint Bill Murray, Adrien Brody, Edward Norton, Tilda Swinton, Jason Schwartzman és Owen Wilson. Szerepel még a filmben Saoirse Ronan, Jeff Goldblum, Willem Dafoe, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric és Jude Law is.

Az események leginkább a hotelben játszódnak majd, valamint egy bevásárlóközpontban. Ehhez Anderson a görlitzi áruházat szemelte ki, ami majdnem olyan szép, mint a mi Párisi Nagy Áruházunk, íme egy kép a Wikipediáról:

450px-Görlitz-Karstadt-Jugendstil.jpg

Én egy olyan filmet képzelek el, mint az 1995-ös Négy szoba című filmantológia, Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez és Quentin Tarantino rendezésében. Legalábbis ami a rendíthetetlen concierge-et meghallom, rögtön TIm Roth ugrik be. Persze ő csak londinert játszott, Ralph Fiennes minden bizonnyal nagyobb méltósággal igyekszik eleget tenni a szálloda vendégeitől jövő különféle igényekre.

Én már nagyon várom.

süti beállítások módosítása