English

Egy nap a városban

Budapest egy japán szemével

Magyarósi Csaba 2012 december 21.
Címkék: budapest városkép

Általában hamar elunom a timelapse videókat, de amit Kiss Viktor küldött át nekünk, az valamiért lekötött: talán azért, mert egy japán fickó, Minoru Koide készítette. Izgalmas látni, hogy mit tartott érdekesnek Budapestből.

Aztán ott van a hasonlóság a GTA IV-trailerével: ez a kedvenc játékom, a legjobb, ami elé valaha leültem, és a számítógépes New York timelapse videójának a zenéje (Philip Glass: Koyaanistqatsi) és a hangulata nagyon emlékeztet Minoru Koide munkájára.

Sok részlet, háttér egyébként nem derül ki a rövid kis moziról, a Youtube-csatornán alig van némi infó. Az biztos, hogy a fickó idén csinálta a videót egy Lumix DMC-GH1-es fényképezővel. Indítás előtt KÖTELEZŐ az alsó sáv jobb szélén található fogaskerékkel legalább 720p-re állítani a minőséget:

És persze ott van Dancsó Péter szokásos év végi timelapse videója is, friss, ropogós, kedvet kapsz Budapesthez. A két ünnep közt kicsit elcsendesedünk, egy időre ezzel a videóval búcsúzunk tőletek. A felbontásnak itt is jár a legalább 720p!

Kellemes ünnepeket!

süti beállítások módosítása