English

Egy nap a városban

Menő budapesti lakások: Bródy Sándor utca

Magyarósi Csaba 2012 december 18.

Folytatódik az érdekes, szép vagy épp izgalmas budapesti lakásokat bemutató sorozatunk, a második részben az első részben bemutatott pornográf kéjlak tökéletes ellentétébe látogatunk el. Mert a Király utcai lakás nagy volt, elegáns, erőteljes, csak épp élhetőnek, praktikusnak vagy kedvesnek nem mondanánk. Nem is annak szánták.

Eva Mihály Amichay Bródy Sándor utcai lakása ezzel szemben nagyon kicsi, barátságos és nemcsak élhető, de praktikus is.

Pedig a lakás amúgy szörnyű alapokra épült. Az egész mindössze 29 négyzetméter és ebben benne van a hátul található ablaktalan szoba is. De a lakás többi része sem egyszerű eset: egyetlen térről beszélünk, de egy udvarra néző, földszinti térről, amibe alig jut be a fény, közben meg valamivel magasabb, mint amilyen széles.

bontas elott.jpg

Éva mégis csodálatos kis zugot rendezett be magának. Az ablak és a fényáteresztő ajtó közti részre kis dobozhelyiségeket rendezett be, oda úgysem jön fény, kár szabadon hagyni. Ebben a sávban van tehát a mosógépnyi mosókonyha, a szekrénybe rakott hűtő, mikróval, porszívóval, meg a lépcsősor a középső galériára. Éva nem akarta, hogy egy lendülettel lehessen felmenni a felső szintre, túl nagy lett volna a szintmagasság, ami elválasztotta volna a tereket egymástól, így középmagasságban, az ablak előtt egy pihenőt rendezett be: egy dolgozószobát. Ez a lakás központi része, itt tölti a legtöbb idejét Éva.

800_rgqx83_EVA_15.jpg

Aztán egy kanyarral tovább sétálunk a galéria felé, a lépcső alatt szekrénysor van, ami elképesztő mennyiségű ruhát bír elnyerni, a galéria alatt van az apró fürdő és a tágas, tökéletesen használható konyha.

800_qm4thx_EVA_06.jpg

404_s271vk_EVA_10.jpg

A galérián meg a nagy ágy, a megvilágított ruhásszekrény, meg egy elég nagy kád. "Számomra a kád nem tisztálkodás" - meséli mosolyogva Éva, majd hozzáteszi, hogy gyakran szokta a vízben zárni a napját egy pohár borral.

404_ht6jwx_EVA_14.jpg

Ha nem fent lazít, akkor a földszinten van a barátaival, ahol egy tágas étkezőasztalnál tudnak enni. És van a hátsó kis helység, amit Éva nem nagyon használ semmire, néha ott hentereg a laptoppal, máskor a vendégei alszanak nála, és ide szokta teregetni a ruháit is.

800_h93s0q_EVA_17.jpg

800_spbwgh_EVA_02.jpg

Éva egyébként tökéletesen használható, élhető, szerethető teret rendezett be 29 négyzetméteren, ami nem csoda, ez a munkája: számos lakás kialakításában vett részt Izraelben, noha alapvetően városgazdászként végzett Magyarországon. De a saját környezete kialakításával is csak arra törekedett, mint az összes megbízott munkájánál: olyan teret készíteni, ami figyelembe veszi a lakója igényeit, elvárásait és kiszolgálja őt. 

A lakás átalakításáról bővebben itt tudtok olvasni.

A képeket Zsitva Tibor készítette.

Ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Egy nap a városban blog új szolgáltatását, az Én menő lakásomat, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. 

süti beállítások módosítása