English

Egy nap a városban

Budapestet ajánlja télre a Lonely Planet

Magyarósi Csaba 2012 december 03.
Címkék: városkép

A napokban közölt egy összeállítást az egyik legnagyobb hatású turisztikával foglalkozó cég, a Lonely Planet. Annak is az online verziója.

A cikk arról szól, hogy hova érdemes ellátogatni télen. Melyik városba, országba. A lista számos célpontból áll, de mind közül Budapest az első, pedig nem ABC-sorrendben vannak az ajánlatok.

A Lonely Planet azt állítja, hogy mi itt Kelet-Európában nagyon értjük a módját a téli időszak eltöltésének. A cikk szerint mesebeli városkép fogadja a fagypont alatti hőmérsékletre érkező turistákat, meg egy rakás olyan ember, akik remekül feltalálják magukat a hideg hónapokban. Sőt, a lap szerint a térség városai közül Budapest nyújtja a legtöbbet.

17683191.jpg

Ott vannak a legendás kávézók, amikbe betérve fel lehet melegedni, ki lehet engedni némi kávé meg sütemény mellett. De még jobb célpontok a fürdők, ahol meleg gyógyvizek nyugtatják a turistákat. A lap azt ajánlja olvasóinak, hogy töltsenek el egy napot Budapesten úgy, mint egy magyar (sic!), csak ne felejtsék otthon az úszósapkájukat, mert az a legtöbb helyen kötelező.

Köszönjük Darvas Orsolyának a találatot!

süti beállítások módosítása