English

Egy nap a városban

Indiai akcióorgia Budapesten

Magyarósi Csaba 2012 november 17.

Amikor először írtunk a magyar fővárosban forgatott reklámokról, még nem tudtuk, hogy rövidesen elszabadul a pokol: azóta kiderült, hogy itt egymás szájába lógnak a forgatócsoportok, és nem az a fura, ha nálunk készül egy nemzetközi reklám, hanem az, amikor nem. Ráadásul az első posztunk óta mások is ráéreztek a téma izgalmára, szóval a hazai blogok, weboldalak tele vannak a hasonló írásokkal.

Ami viszont most jön, az még nem volt. Én legalábbis nem láttam. Szabolcsi Richárd hívta fel rá a figyelmünket. És hát csodálatos. Szavakkal el nem mondható. De nézzétek inkább meg a saját szemetekkel:

Akinek esetleg nem jött le a videóból (körülbelül a harmadik percig én is közéjük tartoztam) egy indiai motormárkáról, a Hero Motorcorpról forgattak, méghozzá a legjobb bollywoodi giccs elvárásainak megfelelően. Van itt szerelem, áldozathozatal, akció, csoda, hogy nem fakadnak dalra a szereplők, a lényeg mégis az, hogy nálunk készült a reklám.

hero-budapest6.jpg

A helyszín kiválasztásában óriási szerepet játszott a város hangulata, a rendező szerint ugyanis Budapesten csodálatosan vegyes képet mutatnak a régi épületek, amik nagyban segítették a film látványvilágát.

A forgatás egyébként öt napig tartott körülbelül akkor, amikor a Die Hard 5 is készült. Ahogy a hazai gyártásban részvevő PPM Filmsnél dolgozó Kisgergely Zita fogalmazott a The Locationguide-nak: egyszerre három helikopter körözött Budapest fölött - az egyik az övék volt, kettő Bruce Willisé.

süti beállítások módosítása