English

Egy nap a városban

Underground Fear: Horror Budapesten

Magyarósi Csaba 2012 november 15.
Címkék: szórakozás

Egymás után nyílnak a beszaratós helyek. Bevallom őszintén, nem voltam mindegyikben, mert egy is éppen elég volt: körülbelül egy órát töltöttem az Underground Fear pincelabirintusában, és még mindig rácsapnék valamire egy vasrúddal, ha rágondolok.

Screen Shot 2012-11-14 at 11.15.25 AM.png

Szóval elérték a céljukat.

Tudni kell, hogy forgatni érkeztem hozzájuk, a DTK Show Kipróbálom rovatába készítettük a videót. A munka úgy néz ki, hogy felvétel előtt néhány nappal felkeresem a helyszínt, átbeszéljük a lehetőségeket, ezek alapján megírom a forgatókönyvet, és már felkészülten térünk vissza a stábbal.

Az előkészületek felkapcsolt villanyok mellett zajlottak, de még így is nagyon félelmetes volt a hely. Amikor meg néhány nappal később visszatértünk, hiába volt mellettünk három operatőr, akkor is annyira rémisztő volt a közeg, hogy D Tóth Kriszta konkrétan lilára szorongatta félelmében a karomat.

Screen Shot 2012-11-14 at 11.14.09 AM.png

Érthető, mert itt aztán felsorakoztatják az összes rettenetes horrorfilm jeleneteit, van bent Fűrész, Kör, Rémálom az Elm utcában és tetszőlegesen bármi, amiben lelkesen belezik ki az embereket. A szobákat ügyesen rendezték be, sikerült becsempészni a budapesti pincébe a hollywoodi filmek hangulatát és jó a forgatókönyv is, amihez könnyű idomulni: olyan ügyesen találták ki a kereteket, hogy aki bekerül az Underground Fearbe, az különösebb noszogatás nélkül is az előre kitalált tempóban halad majd végig a labirintuson.

Screen Shot 2012-11-14 at 11.15.49 AM.png

Ebben persze elég nagy szerepük van a színészeknek is, akik remekül játszanak, néha viccesek, de alapvetően inkább nagyon ijesztők, és ügyesen reagálnak a játékosok spontán kérdéseire, vagy sikoltozásaira.

Screen Shot 2012-11-14 at 11.14.35 AM.png

De nézzétek meg az alapvetően csak a rémült üvöltözésünkről szóló videót:

Itt a tél, és eleve egyre nyomasztóbb a hangulat, de aki szeretné ezt az állapotot a végsőkig fokozni, az nyugodtan nézzen be az Underground Fearhez. Reális esélyt látok rá, hogy egy részetek meggyűlöl, amiért ajánlottam a helyet.

Jobb tudni: a játékosok húsz százaléka állítólag kegyelemért könyörög és kijön, mielőtt véget érne a játék. Szóval tényleg csak a bátrabbaknak ajánlott.

Underground Fear
1083, Budapest, Barcsay utca 3.

süti beállítások módosítása