English

Egy nap a városban

A félbevágott házak esete

Magyarósi Csaba 2012 szeptember 15.
Címkék: városkép

Pár hónapja figyeltem fel arra a tökéletesen természetes budapesti jelenségre, aminek számos vicces ház az eredménye városszerte.

A félig felújított házakra gondolok: azokra az ikerépületekre, amiknek az egyik fele már átesett a renováláson, míg a másik még előtte áll. Persze simán lehet hogy évekig, évtizedekig megmarad a különbség, hiszen a lakóközösség döntésén és anyagi helyzetén múlik a felújítás: más lépcsőház, más lehetőségek, semmi sem kötelezi őket a költekezésre csak azért, mert annak idején két ugyanolyan épületet húztak fel egymás mellett.

Ilyenkor persze a romos oldal elhanyagoltsága csak még jobban kidomborodik, de nézhetjük másik szemszögből is az ügyet: akik a csúnyább testvérben laknak, azok egy szép épületet látnak az ablakukból, míg akik a felújítottban, azok egy lerobbant házat nézhetnek egész nap.

Nem is akarom tovább húzni, itt van néhány kép Budapestről, a sorozat végén egy bónuszházzal a Pannónia utcából, aminek meg csak a sarkát nem sikerült felújítani (köszönjük Dománnak az utolsó előtti fotót).

fotó 4.JPG

fotó 2.JPG

fotó 3.JPG

image.jpg

fotó 1.JPG

süti beállítások módosítása