English

Egy nap a városban

Vasárnapi játék: Budapest szemmagasság felett

szucsadam 2012 július 29.

Arra gondoltam, hogy vasárnapra egy könnyed posztsorozatot indítok Budapest szemmagasság felett címmel. Ezt akkor határoztam el, amikor meglátogattam a checkmybudapest.blogspot.hu oldalt, és úgy éreztem, Anita pont az a fotós, akire szükségünk van. Kértem tőle néhány képet, és a gyanúm beigazolódott.

Így hát fogadjátok szeretettel Anita fotóit minden héten, amikkel kapcsolatban egyetlen feladat hárul rátok: ki kell találnotok, merre járunk, és leírni kommentben. Minden héten kaptok egy ilyen feladványt, hol könnyebbet, hol nehezebbet. A képek alatti csillagok száma mutatja meg a rejtvény bonyolultsági fokát:

1 csillag: csípőből válasz
2 csillag: közepes kihívás
3 csillag: eléggé elgondolkodtató
4 csillag: irány a könyvtár
5 csillag: csak ha az ablakomból látom

Ma egy 2 csillagossal készültünk, nehogy elkedvetlenedjetek, de azért ennek a megfejtéséhez is szükséges a legfontosabb vasárnapi játékos tulajdonság: a gyakori séta Budapesten, felszegett fejjel. Mert érdemes.

feladat1_.jpg

(a képre kattintva a fotó kinagyítható)

Nehézség: 5/2

2cs_1.jpg

A válasszal a nap végén frissül a poszt, érdemes visszanézni. Addig pedig mehet a találgatás. Ha pedig tetszik az új játékunk, és azt szeretnétek üzenni nekünk, hogy még-még-még, lájkoljátok a posztot.

Megoldás: látom a sok helyes választ, ami remek, ez természetesen a Szervita-tér, azon belül is a Török-Bankház. A Török A. és Társa 1905-ben írt ki pályázatot az épületre, végül Hegedűs Ármin és Böhm Henrik tervei alapján valósult meg a bankház - bár nem a pályamunkák szerint. A feltűnő üvegmozaikot Róth Miksa készítette, középpontban a trónon ülő Patrona Hungariae látható. A ház 1976 óta műemlék. Bővebb történet itt olvasható.

Gratulálunk minden megfejtőnek, nyeremény ezúttal nem volt, de a későbbiekben, nehezebb feladványoknál azt is kerítünk majd. Taps nektek.

süti beállítások módosítása