English

Egy nap a városban

Több millió britnek ajánlották Budapestet

Magyarósi Csaba 2012 július 16.

Akik nem ismerik a The Sunt, azoknak elég talán, ha annyit mondok, hogy olyan, mint a Blikk, csak épp 2,5 milliós a példányszáma és egyes felmérések szerint több mint hétmillióan olvassák rendszeresen. Elég nagy kutyáról van tehát szó.

Éppen ezért van jelentősége annak, hogy a lap egy hosszabb összeállítást közölt Budapestről, aminek a végén melegen ajánlották a várost a brit turistáknak.

Két csomagot is összeállítottak az olvasóknak: egyet a gyerekes látogatóknak, egyet meg a gyermek nélkülieknek.

Akik gyerekkel jönnek, azok a Sun szerint jól teszik, ha a Novotel Danube-ban szállnak meg, majd a Gerbeaud-ban esznek. Ezután okvetlenül látogassanak el a Városligetbe, nézzék meg a Disney-szerű Vajdahunyad várát, végül a Széchenyi fürdőt. Kötelező még felkeresniük a Vásárcsarnokot, és akkor sem csalódhatnak, ha az estét és a vacsorát egy hajón töltik.

dscf0115.jpg

A gyermek nélkül érkező pároknak ezzel szemben a Palazzo Zichy-t ajánlják, meg a Costest, amiből arra következtetek, hogy a gyerek a briteknél is drága holmi. Evés után a Sun szerint érdemes felkeresni a Szoborparkot és a Terror házát, hogy kellően elszomorodjanak az amúgy is idegesítően jókedvű turisták, majd jöhet egy kis belvárosi shopping, végül a nap lezárása egy romkocsmában: a lap konkrétan a Szimplát ajánlja.

Hát így. Nem tudom, hogy a cikket megtámogatta-e a Magyar Turizmus Zrt, de ha igen, akkor ezúttal jó helyre ment a pénz.

 

süti beállítások módosítása