English

Egy nap a városban

Egy tökéletes bornap a városban

szucsadam 2012 május 30.

Egy hónapja startolt el az Egy tökéletes nap a városban elnevezésű túránk a Scool iskolával karöltve. Ez a program rólatok szól: turistát játszhattok Budapesten, a város legjobb, legizgalmasabb helyein kalauzol végig titeket egy erre felkészített túravezető (és angoltanár). Közben folyamatosan gyakoroljátok az angol nyelvet, így szólaltok meg, kértek, játszotok.

A projekt nagy siker lett, folyamatos a jelentkezés, már menetrend szerint indulnak a túrák szombatonként, amikről remek visszajelzéseket kapunk tőletek. Ezekben elmondjátok, hogy a nap végére tényleg sokkal jobban beszéltek angolul, miközben szuper helyszíneken haladtok végig, sok-sok finomságot kóstoltok, és még több meglepetésben van részetek.

Cégek is jelentkeznek, hogy faragjunk csapatépítőt nekik a túrákból, de mivel a csomagot elsősorban nektek találtuk ki, úgy döntöttünk, hogy minden második hetet szabadon hagyjuk, és csak a fennmaradó heteket adjuk át a vállalatoknak. Ezzel együtt nemsokára csak minden második hét marad meg a nagyközönségnek, szóval aki szabadabban szeretne választani a helyek közül, időben jelentkezzen, júliusig még mindegyik hétvége rendelkezésetekre áll. Mi pedig örülünk, hogy tetszik nektek, amit kitaláltunk.

Éppen ezért úgy gondoltuk, itt az ideje egy második túrának. Azoknak, akik már elmentek az elsőre, és folytatni akarják, de azoknak is, akik inkább más témában fejlesztenék magukat. Az új izgalmak középpontjában személyes kedvencem, a bor áll.

Az egynapos borkaland keretében bevezetünk titeket a borkóstolás rejtelmeibe, Budapest legjobb borbárjainak világába. Megtudhatjátok és meg is kóstolhatjátok, miért jók a magyar borok, miközben egy titeket kísérő sommelier tanítja meg a borkóstolás alapjait. Természetesen továbbra is szigorúan angolul zajlik az egész nap, ami egyáltalán nem jelenti, hogy tökéletes nyelvtudással kell érkezni. A nap egyik célja, hogy ha már évek óta nem használtad a nyelvet, a nap végére akkor is elkapd a ritmust, úgy, hogy közben jól érzed magad. És az élményhez kapcsolt nyelvtanulás mindig sokkal hatékonyabb, mint a könyv fölött görnyedés. A csoport létszáma pedig pont annyira alacsony, hogy mindenki érvényesülhessen.

Anélkül, hogy lelőném a helyszíneket és a meglepetéseket, nagy vonalakban elárulom a menetrendet. A régi pincekocsmák világába kóstolhattok bele az első helyszínen, ez lesz az origó: megtudhatjuk, honnan jutottunk el a mai magyar borkultúráig. Rögtön a második helyszínen egy remek ebédet fogyaszthattok el, amihez természetesen ismét bort kóstolhattok.

Ezután következik két borbár, amik minden szempontból tökéletesek: remek borokat árulnak, ráadásul tökéletes helyen vannak, így a hangulatot is meghozzák a kóstoláshoz. Itt egyre jobban belemélyedtek a testesebb borokba és a borkóstolás rejtelmeibe, ráadásul nagyon széles mosoly kerül az arcotokra.

És azt is tudjuk, hogy a csúcson kell abbahagyni. Egy rövid túra után egy csúcsbor kóstolásával és egy általunk összeállított sajttállal ér véget a borsor, ezután pedig még egy meglepetéssel készülünk nektek.

Amit tehát kínálunk:

- az angol nyelv gyakorlása, intenzív beszédgyakorlatok
- remek borok
- borkóstolási ismeretek egy gyakorlott sommelier-től, akitől egész nap lehet kérdezni
- egy szuper ebéd egy hangulatos étteremben
- a legjobb borbárok megismerése
- egy újabb kaland Budapesten

Az árat pedig verejtékes munkával sikerült lent tartanunk, a fenti túra csak 14.900 forintba kerül mindennel együtt. Jelentkezni itt tudtok.

Reméljük, hogy ez a túra is hasonlóan jó fogadtatásban részesül, mint az Egy tökéletes nap a városban, gyertek minél többen, élvezzétek a magyar borokat és Budapestet.

süti beállítások módosítása