English

Egy nap a városban

Jaguarból nézve is gyönyörű Budapest

szucsadam 2012 május 10.

Egy friss, ropogós, nemrég elkészült reklámfilmet mutatunk be nektek, a hátteret természetesen ismét Budapest adja. A felvételen a 2008-as pekingi olimpia egyéni kardvívóbajnoka, Zhong Man beszél és mosolyog a városra, leginkább egy Jaguar kormánya mögül.

Látható, hogy a rendező a Jaguar modern belső letisztultságát állította kontrasztba a város patinás, eklektikus építészetével. De nem esett abba a hibába, hogy szándékosan a kopottas, öreges környezettel emelje ki az autó formáit (csak a film elején láthatunk málló falat), Budapest érezhetően úgy passzol az autóhoz a képkockákon, mint a maracuja brülé a kókuszhabhoz (az utóbbi időben ez volt a legemlékezetesebb párosítás, amit megkóstoltam, a Nobuban)

A videó a Honvéd Dózsa György úti vívótermében kezdődik, és többször vissza is térünk a monumentális kupola alá. Átmegyünk a Szabadság hídon, rátekintünk a Halászbástyára, van egy kis Hősök tere és Széchenyi (Roosevelt) tér is.

Az azsiaport.hu küldte el nekünk a videót, ők közreműködtek a forgatásnál is kínai-angol tolmácsolási feladatokkal. Így aztán megtudtam azt is, miről beszél Zhong Man a felvételen: a vezetés és a vívás közötti hasonlóságokat sorolja fel, illetve magáról a vezetésről említ meg néhány gondolatot. Budapestről nem esik szó, a város csak a szemet gyönyörködteti a maga nagyvonalú módján.

süti beállítások módosítása