English

Egy nap a városban

Olcsó ebéd menő helyen: Wang étterme

szucsadam 2012 május 02.

Egy igazi üstökössel tér vissza az Olcsó ebéd menő helyen sorozat, a blogon már sokszor emlegetett Wang mestertől jelentkezünk, a szerintünk legjobb kínai étteremből Budapesten.

És igen, ebédmenüjük is van. Kínai felfogásban.

Ha este érkezünk a Gizella utcai étterembe, balra egy paravánt látunk, ami egy kiürített ételpultot takar el. Na, ez délben még tele van. Ebédidőben Wang mester étterme tényleg alig különbözik más kínai kifőzdéktől: olcsó fogásokat kérhetünk a tálcánkra, a műanyag villa és kés mellé. Amiben mégis különbözik, azok az ételek: sokkal ízletesebbek, izgalmasabbak ezek a fogások, mint bármelyik másik kínai önkiszolgálóban, miközben ugyanolyan alacsony áron kínálják ezeket.

Sőt mondok jobbat. A délben kérhető ételek ugyanebben a formában egyébként a la carte is kérhetőek, drágábban. Aki például szereti a Gong-bao csirkét sült tésztával, az délben majdnem harmadannyiért kaphatja meg (kis adag esetén még kevesebbért), és az elkészítési mód semmiben nem különbözik attól, amit este kapunk. Egyetlen dologban érezhetjük az alacsonyabb minőséget: a frissességben. Délben ugyanis az előre elkészített fogásokat mikrózzák, este viszont minden frissen jön, és azért ez nem mindegy.

A déli menüztetés Wang Gizella utcai étterménél a környékbeli adottságok miatt szinte kötelező. A környéken iskola és irodaépületek is vannak, a normál étlappal pedig nem igazán lennének versenyképesek a nagy tömegben érkező, siető és olcsó menüket kereső dolgozók szemében. Ezzel viszont igen:

A képen látható csípős-savanyú leves, tavaszi tekercsek, pekingi szójás csirke és a híres zöldséges sült tészta (utóbbi kettő kis adag) 980 forintba került. Ha este rendelném ugyanezeket, már a levessel és a tavaszi tekerccsel átlépnénk az ezer forintot, és akkor még csak az előételek voltak meg. A fenti összeállítás egyébként bátran ajánlom mindenkinek, remek ebéd kerekedett ki belőle, egyébként ezek egyben a leggyorsabban fogyó fogások. Fél egyre már alig-alig volt a fentiekből, és a szabály úgy szól, hogy a menüztetés tart, ameddig tart - vagyis amíg el nem fogy minden. Nincs utántöltés. Általában fél kettőkor már csak ezt lehet látni:

A maradékot.

Jó választással tehát a Wang déli menüje verhetetlen ár-érték arányokat ostromol, de tegyük hozzá: nem ezek a fogások azok, amik miatt rendszeresen ide járunk. A kedvenceket, a pikáns csípős birkahúst palacsintával, a fafülegombás előételt, a húsos derelyét, a száz napos tojást vagy a Mao Ce Tung kedvencét (és még sorolhatnám) eddig nem láttam menüben, itt csak az egyszerűbb ételek vannak.

De aki megteheti, célozza meg a Gizella utcát, de fél egyig érjen a helyszínre, különben lemarad a választékról.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása