English

Egy nap a városban

Budapestet választották a legjobb európai úticélnak

Magyarósi Csaba 2012 április 17.

A Post Office Travel Money nagyszabású felmérést készített. Arra voltak kíváncsiak, hogy mi most a legjobb úticél a brit turistáknak, hova érdemes menniük a gazdasági válság tombolása közepette. Érdekes módon a problémás pénzügyi helyzet kimondottan javított a britek pozícióin: a font erősödött, míg a régió többi valutája gyengült, így a legtöbb országban most olcsóbban tudnak nyaralni, mint néhány évvel ezelőtt.

A nyaralás számos aspektusát megvizsgálták, ezek közül szinte mindegyikben az élbolyban végzett Magyarország. Az első helyre került például abban a mutatóban, ami az étkezés költségeit vizsgálta: arra jutottak a szakemberek, hogy a vizsgált 23 városból Budapesten tudnak a legolcsóbban enni egy jót a turisták.

De nem sokkal maradtunk le az első helyről a teljes hétvége költségeit vizsgáló összevetésben sem: kiderült, hogy ezt Rigában alig 121,47 fontból lehet megúszni. de a nyugati turisták közt jóval ismertebb Budapesten sem kell sokkal többet fizetni. Nálunk ugyanis alig 129,72 fontba kerül a szállás, kaja, ital és a városnézés, köszönhetően annak, hogy a britek valutája most 20 százalékkal ér többet nálunk, mint tavaly. Ez az erősödés meg elég volt ahhoz, hogy Budapest bejöjjön a második helyre, míg Stockholm 298 fonttal a legdrágább európai, New York 331 fonttal meg a legdrágább vizsgált úticél.

 

Felhívás!

Nemzetközi blogversenyen veszünk részt. Segíts minket abban, hogy az Egy nap a városban blog megnyerje a 11 ország 33 blogjának közreműködésével rendezett versenyt! Ha van szabad 3,14 másodperced, kattints rá itt a szívecskére, vagy nyomj egy szívecskét/vote-gombot ezen az oldalon az Ádám & Csaba-névvel jelzett posztok alatt. Köszönjük!

· 1 trackback
süti beállítások módosítása