English

Egy nap a városban

Aranyos térképet Budapestnek is

szucsadam 2012 március 02.
Címkék: városkép

A Google Maps autók tavaly év végén újra Budapesten fotóztak (pontosították a magyar utcaneveket, jelzéseket), és remélhetőleg nemsokára a magyar fővárosban is lehet Street View módba kapcsolni. Ez nyilván sokat jelent a Budapesti látogatást betervező turistáknak, akik virtuális sétákat tehetnek, megnézhetik, látnak-e a felvételeken valamilyen szörnyűséget, ordítozó embereket magukból kikelve, vagy láthatóan ugyanolyan példányok sétálnak az utcán, mint odahaza. Ha pedig már ott vannak, észre fogják venni az épületeinket, amik sok ide látogatónak csavarják el a fejét.

Van azonban más út is. Olivér küldött nekünk egy linket Reykjavíkról, amin az izlandi fővárosa látható, rajzolt formában.

Valahogy hiába nem valósághű a kép, hiába tűnik girbegurbának az egész, valahogy olyan bájos a kezdeményezés, hogy gondolatban mosolyogva összecsaptam a tenyereimet. Az ország legnagyobb városa ez, mégis kisvárosi hangulatot mutat. Szívesen nézegettem az utcákat, a házakat, jobban értékeltem, mert tudtam, hogy valakinek sok munkája volt megrajzolni ezt.

Nézzük meg, jelenleg mit látunk, ha a Google Maps-szel látogatunk a város fölé, és mit, ha a rajzolt megoldással.

Mennyivel jobban eladja magát, igaz?

Ilyen térkép Budapestről is zseniális lenne, persze annyian nem néznék, mint a műholdfelvételeket, de a város barátságos arcát mutatni kevesebb embernek is megérné. Szinte már látom magam előtt a belvárost, a hidakat, a Tabánt. Ha valaki tud rajzolni, és van felesleges három éve, az mindenképp fogjon hozzá.

süti beállítások módosítása