English

Egy nap a városban

A Wesselényi utca menő: Siberia

Magyarósi Csaba 2012 január 27.

Folytatódik a sorozatunk a Wesselényi utcáról, ami elsőre szakadtnak és lélektelennek tűnik, miközben tele van apró kincsekkel. A szuper flódni és a zseniális cipészmester után most következzen egy újabb cipőmanufaktúra.

Tematikában hiába ismétlünk, a Siberia nem is különbözhetne jobban a Kisméretű cipők boltjától: utóbbiban egy idős, joviális, bölcs mester dolgozik, míg a Siberia mögött álló Anna Zaboeva és Donne Kitti amolyan jó értelemben vett hibbant fiatalok: nem foglalkoznak a szabályokkal, nem igazodnak, önmegvalósítanak, nagyon szerethető módon.

Egyedi tervezésű cipőket készítenek, pontosabban a munkának ez a kreatív része Anna Zaboeva feladata. A szibériai születésű csinos lány néhány éve érkezett Budapestre és úgy vágott bele a cipőbizniszbe, hogy korábban semmilyen tapasztalata nem volt ezzel az iparággal.

De tele volt remek ötletekkel, így egyre sikeresebb lett. Ma a munkáit már nemcsak Budapesten ismerik, de árulják a cipőket Oroszországban és Németországban is: háromszor annyiért, mint itthon, mert viszonteladókon keresztül dolgoznak, mégis van bőven vásárlójuk.

De akad vevő persze itthon is, mert hiába egyedik a cipők, ritkán megy harmincezer forint fölé az áruk, jellemzően inkább feleennyibe kerülnek.

Pedig Anna mindegyiket kézzel készíti, és igazi különlegességek kerülnek ki a Siberiából. Amiket ráadásul szinte bármikor meg lehet venni, hétköznap ugyanis este 10-ig, hétvégén meg este 11-ig van nyitva az üzlet a Wesselényi utca 19-ben. Végre valaki megértette, hogy az emberek csak munkaidő után tudnak vásárolni.

Szóval aki valami egyedire vágyik, az mindenképp látogasson el ebbe a cipőüzletbe, vagy a mellette találhatóba, ha inkább a klasszikus vonalon mozogna.

Update: és közben előkerült Botos Tamás és Szász Barna remek videója az üzletről és Annáról. Jó mulatást:

 

süti beállítások módosítása