English

Egy nap a városban

Egy nap Budapesten, 2003-ban

szucsadam 2012 január 14.
Címkék: fotó városkép

A Mai Manó Ház blogon jelent meg egy online kiállítás egy különleges fotósorozatról. A képek különlegessége, hogy mindegyik egyetlen napon készült, május 23-án, 2003-ban, Budapesten. A fotósokat rászabadították a városra, hogy adjanak képet az akkori Budapestről.

Az egyik támogató, az Lumen Fotóművészeti Alapítvány képviselője úgy fogalmazott: Mi a végletek helyett egyfajta középutat választottunk. Budapestet érdekes, változatos, sokszínű városnak látjuk, olyan helynek, ahol a létező problémák ellenére lehet élni, ahol jó élni. Kitaláltunk egy dramaturgiát, próbáltuk meghatározni, hogy mik lehetnek érdekesek Budapesten, mikről születhetnek jó képek.

Hatszáz kép közül választották ki a legjobbakat, amiket már most is érdemes nézegetni, de húsz év múlva biztosan nosztalgiával nézegetjük őket. Néhány kép esetében kifejezetten remélem.

Lássuk a kiválasztott 12 képet:

A Veres Pálné utca egyébként inkább a Királyi Pál utcának tűnik.

A Mai Manó Ház harmadik emeletén található Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban a többi kiválasztott mű is megtekinthető katalógusban, ingyenes könyvtári regisztrációt követően.

süti beállítások módosítása