English

Egy nap a városban

A Vágási Feri-szintű költöztető

Magyarósi Csaba 2011 december 12.
Címkék: szolgáltatás

Költözünk, aki már vett részt ilyesmiben, tudja, hogy az maga a pokol. Közel három hónapig tartó felújítás után lassan elfoglaljuk az ősz elején vett lakásunkat, így teljesül a nagy terv: a karácsonyt már ott töltjük. Az elmúlt hetekben-hónapokban egy remek generálkivitelezőnek hála számtalan jó szakembert ismertünk meg, az egész műveletnek csak egy kérdéses pontja volt: a költöztetés. Hogy ki tudja majd jó áron, korrekt módon átmozgatni a bútorainkat A pontból B-be.

Szerencsére volt a költözésünknek egy főpróbája, ahol megismertem egy szállítócéget, most róluk írok röviden. Szóval elkezdtem keresni a neten valami korrekt, de olcsó vállalatot, akik rövid határidőre dolgoznak, mert hirtelen kellett elszállítani egy rakás bútort a felújítás alatt álló lakásból. Két perc keresés után találtam rá az S-Transportra, ami azért fura, mert az ilyen cégekről általában ismerősök útján hall az ember. Már azokról, amik épp megfelelnek az igényeinek.

Elmondom, miért voltak szimpatikusak: a nap 24 órájában, a hét minden napján dolgoznak. Egységes árszabásuk van: cipekedés közben percenként 105 forintot, szállítás közben kilométerenként kérnek ugyanennyit. Amikor az óra pörög, nem fizetsz a benzinért, amikor a motor dolgozik, nem fizetsz az időért.

Írtam mailt, az ígérték, ha nem válaszolnak két órán belül, egy ezrest elengednek az árból. Egy óra 58 perc múlva jött a telefon, pillanatok alatt le is beszéltünk mindent az ügyintézővel másnap reggel 9 órára. Vasárnap reggel kilencre. Szombat délután 5 körül, ami nem rossz.

Határtalan lelkesedéssel vártam az S-Transportot másnap reggel kilenckor, a jókedvem csak 9:10 körül kezdett alábbhagyni, amikor szóltak, hogy a Blahán vannak, de tíz percen belül érkeznek. Húsz perc késés még nem a világ, de 9:25 körül már kezdett rossz kedvem lenni: hétvégén legfeljebb tíz perc a Blaha és a lakásom távolsága, megint telefonáltam, újabb tíz perc türelmet kértek. Aztán 9:40-kor szóltak, hogy félrevitte őket a gps, de rövidesen érkeznek. 9:42-kor úgy voltam, hogy ha nem futnak be három percen belül, inkább lemondom az egész fuvart, de pontban 9:45-kor megállt a ház előtt a teherautó. Erős izgalmi állapotban felvezettem őket a lakásba, és innentől kezdve megint elégedett lehettem.

Gyorsan, kulturáltan intézték a dolgokat, a bútorokra védőtakarókat raktak, vigyáztak az értékeinkre, és pillanatok alatt levitték a három-, és kétszemélyes kanapét, a fotelt, a négy szőnyeget, meg még néhány apróságot a harmadik emeletről, lift nélkül. Átmentünk egy másik budapesti címre, onnan tévét, tévészekrényt, meg hasonlókat cipeltek le. Aztán utaztunk 24 kilométert, és az egész halmot behordták egy harmadik helyszínre.

Menet közben számoltam, hogy hol lesz ennek a vége, és hát pont ott, ahol számítottam rá: 13 ezer forintba került a munka, ami nevetségesen alacsony, nem is értem, hogy jön ki a két ember bére, az autó fenntartása, az üzemanyag, meg az S-Transport haszna. És egyetlen perccel vagy kilométerre sem akartak átverni a végelszámolásnál. És nem húzták az időt pakolás közben és nem keresték a potyakilométereket utazáskor.

Olyan korrekt volt a munka, hogy a végére a késést is elfelejtettem, és simán őket fogom hívni legközelebb is, amikor a végleges költözésre kerül sor.

süti beállítások módosítása