English

Egy nap a városban

Best of nyolcadik kerület

szucsadam 2011 november 12.

A Központi Szabó Ervin könyvtár előtt elkezdődött nemrég egy újszerű közvélemény-kutatás. A térkőre leragasztottak egy légi felvételt a nyolcadik kerületről, mellé az oszlopra egy rakás matricát tettek, amiket ráragaszthatunk a térképre. A matricák különféle jelentést hordoznak: a sárga matricát oda lehet tenni, ami szerintünk elhanyagolt és fejleszteni kellene, a magenta színűek a kedvenc helyekre kerülnek, és mindenki megjelölheti az otthonát is egy fehér matricával.

A dologra tegnapelőtt hívta fel a figyelmemet Pepesun, én tegnap jártam arra, és a dolog tényleg működik: a fenti két időpont között is rengeteg matricát ragasztottak fel, sokan megállnak, megvizsgálják a jelenséget, és gyermeki arccal sietnek a matricás tablóhoz, hogy ragasszanak. Hogy kinyilváníthassák a véleményüket a kerülettel kapcsolatban, és hogy ezt mindenki láthassa. Nem tudni, hogy ennek lesz-e bármiféle következménye, mégis jólesik, hogy elmondhatjuk mindenkinek.

A kedvenc helyeket tekintve láthatjuk a matricasűrűségből, hogy a közvélemény-kutatás helyszíne és annak környéke a legnépszerűbb, a Nemzeti Múzeum kertje, a Szabó Ervin környéke, a nyáron kiülős helyekkel teli Mikszáth Kálmán tér.

Sokan szeretik még a sportpályákat, sportlétesítményeket, néhányan a Fiumei sírkertbe is tettek egy-egy matricát. Mondjuk sokkal kevesebbet, mint megérdemelt volna, inkább az "itt lakom" matricából van sok ezen a részen.

A felújításra szoruló helyek közül megnéztem magamnak párat, ezek is a környéken voltak. Ilyen a Baross utca és a Mária utca sarkán látható, romos épület:

A Horánszky utca teljes hosszában:

A Gutenberg tér (fotó a Norc.hu-ról):

És a Blaha Lujza téren láttam még sok sárgát.

Ha van kedvetek, a hétvégén ti is ragasszatok.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása