English

Egy nap a városban

Online lerészegedés Live 2!

Magyarósi Csaba 2011 november 09.
Címkék: live borszerda

Legutóbb tavaly augusztusban vettünk részt Borszerdán, akkor élőben közvetítettünk a város különböző pontjain megvalósuló lerészegedésről. Idén sem lesz ez másként, kihasználjuk, hogy ma féláron vannak a jó magyar borok, így meglátogatunk párat a kedvenc helyeinkből és élőben tudósítunk az eseményekről.

Ez a tervezett útvonal:


View Borszerda in a larger map

Várhatóan hat-fél hét körül kezdünk a Manga Cowboyban, addig már ne menjetek sehová. Legfeljebb egy jó borért. Vagy a Manga Cowboyba.

Megkezdtük a Borszerdát, ahogy ígértük, a Manga Cowboy-ban indítottunk. Ádám egy 2007-es Ráspi kékfrankost választott, a héten már írt ezekről a borokról, a Ráspi pont kimaradt, ezért most pótolt.

Ádámról tudni kell, hogy egy alapos bortanfolyam elején van, egyszer majd vizsgázik is, kezd érteni a borokhoz, ezért érdemes komolyan venni, amikor azt mondja: érdekes! Izgalmas - teszi hozzá váratlanul. Hiányolja a savakat.

Ennyit a tanfolyamról.

Nekem továbbra sincs fogalmam az ilyesmiről, úgyhogy csak annyit szeretnék mondani Kiss Gábor ZEKK Villányi Kisvöröséről, hogy finom.

Borravalóval együtt megvolt a kettő egy ezresből, alkalmi vétel, jöjjön mindenki ide most!

Leszámítva minket, mert mi rövidesen továbbállunk.

-----------

Már a Borbíróságon vagyunk, kellemes klubhangulat, jazz-zene szól, pislákoló gyertyák. Mondjuk azon meglepődtünk, hogy állítólag nincs már szabad hely:

de végül csak kiderült, hogy a pultnál meghúzhatjuk magunkat. A borlap elég tetszetős:

Ádám gyorsan kiszámolta, hogy ha felszorozzuk a 1,5 decis pohárárat üvegre, pont a bolti árat kapjuk meg, szóval ma nem sokat keresnek a borokon. Főleg, hogy bőven mérik a 1,5 decit, szemmértékre megvan az kettő is.

Ádám szerint Gál Tibor pinot noir-ja könnyű, gyümölcsös, pont, amilyennek lennie kell. Az imént azt mondta rá, tyű! 435 forintért ajándék, főleg nekem, mert ingyen adtak kóstolót.

Érdemes ide jönni Borszerdázni, de az asztalt szerintem nem árt legközelebb már októberben lefoglalni.

Irány a Tokaj étterem!

-----------

A Tokaj nem tud a Borszerdáról, sem arról, hogy ők is listázva vannak az esemény weblapján.

Irány az Andrássy út, a Wine & Coffee House!

-----------

A Wine & Coffee House-ban örömmel fogadtak minket. Tavaly is jót ittunk itt, idén sem kellett csalódnunk.

Ádám Luka Enikő Madárlátta Merlot-jából rendelt 1/16-od mennyiségben, szóval gyűszűnyível. Most pont erre van szükségünk, nem nagyon tudnánk már úgy megküzdeni újabb másfél decivel, hogy arról utólag írni is tudjunk. Ádám lelkes, a bor illata szerinte végre testes, férfias, mégis gyümölcsös, és a málnaillatot még én is kiéreztem. Az íze is pont ilyen: benne van egyszerre a férfi és a nő, tudta meg Ádám, bár kevésbé merlot-s, tette hozzá szintén ő.

Én Ikon Tulipánt kértem, ami Ádám szerint hamutartószagú, én nem vagyok ilyen művelt, nekem inkább valamilyen penészillat jutott eszembe róla. Ízre viszont hibátlan, szép, karakteres borról van szó

A számlából kiderült, miért nem volt merlot-s Ádám borának az íze: mert Jekl Flóra cabernet sauvignonját kapta, valószínűleg a nagy kapkodásban véletlenül ezt rendeltük.

Irány a Passion a Liszt Ferenc téren!

-----------

Befutottunk a Passionbe, kezdünk csúnyán lerészegedni. Ádám valami kipárolgásról beszél, állítólag az alkohol elkezdett gőz formájában visszakapaszkodni a torkában. Szerintem ez reflux.

 

A hely egyébként tele van. Kint is, bent is. Csak úgy sikerül leülnünk, hogy csinálnak nekünk helyet, szétszednek egy asztalt, ott folytatódik az esténk.

Mielőtt belekezdünk, vonjunk mérleget. Elvileg fejenként csak 4-5 deci bor van bennünk, ami általában meg sem kottyan, most viszont már visz a fejem. Kezdek szédülni. Jobb, mintha kipárolognék, de azért az írás már nehézkesen megy. Időnként furcsán felnevetek a saját poénjaimon.

2005-ös Egri "B"-t kérünk Gróf Buttler Történelmi Borászatából. Gyümölcsös merlot, férfias cabernet sauvignon, nagyon jó, szép bor, ezt most mindketten mondjuk. Méltó befejezése az estének, mert lassan az jön. Most már közel egy üveg bor van bennünk, amit elég hamar toltunk le a torkunkon, ezután már a büntetés jönne, azt meg szeretnénk elkerülni.

Ráadásul a tervünk sikerült: újra összejött az online lerészegedés live! Kösz, hogy velünk tartottatok. 

süti beállítások módosítása