English

Egy nap a városban

Ma egész nap zenél Budapest

szucsadam 2011 október 01.
Címkék: zene

Ma egész nap a zenét ünneplik Budapesten, ugyanis október 1-je van, a zene világnapja 1975 óta. És nagy örömünkre a zenét ezen a napon nem díszes koncerttermekben kínálják, nem kell belépőt fizetni sehová, hogy a zenészekkel ünnepeljünk. Ők ugyanis kijönnek hozzánk, az utcára, hogy a zene végre oda kerüljön, ahová való: mindenkihez.

Már 10 órától beindul a muzsika az Operában, aztán több helyszínen indul meg a zenélés, ismert és szuper zenekarokkal. Zenélnek a Blaha Lujza téren, a Deák téren, a Liszt Ferenc téren, a Nyugatinál, a Wesselényi utcában és az Operaháznál. Én is belevetem magam a forgatagba, és onnan jelentkezem, töltök fel nektek képeket, remélhetőleg videót is. Délben kezdek a Nyugati téren, ahol a Mystery Gang lép fel, ezt mindenkinek ajánlom, úgy felráznak remélhetőleg mindenkit, hogy mérgezett egérként fogunk tovább rohangálni.

A további programok:

Nemsokára tehát itt jelentkezem (frissül a poszt), addig ha van tippetek, kit érdemes megnézni, vagy van fotótok, videótok valamelyik helyszínről, küldjétek el nekem ide. Várom az élménybeszámolókat is.

12:31

A Mystery Gang beindult a Nyugatinál. Páran már táncolnak is, pedig még az ebédet sem igen emészthették meg. A fiúk ugyanolyan hévvel játszanak, mint a koncerteken.

Egy videós ízelítő, hogy szól a rákenroll:

Innen a Liszt Ferenc tér felé veszem az irányt, aztán Deák, végül talán a Blahára is eljutok. Gyertek ti is.

Egy teszkószatyros öregúr úgy örül, hogy az oszlopot veri. A fiúk nagyon élvezik, előkerült a nagybőgő, a dobos már azt veri, az énekes meg dobol, zseniális.

13:01

A Liszt Ferenc téren vagyok. Itt épp Budapest Bár hangol, a beállást elkaptam, ez is szuper lesz.

Egyébként az Andrássy út - Liszt Ferenc tér sarkára pont ezt a zenét tudom elképzelni, nosztalgikus, kávéházas, hamvadó cigarettavéges.

13:37

A Deák téren a Kolompos zenekar játszik a gyerekeknek.

Alibiből tehát lehet vinni a gyereket, ha szeretnénk több évtizedes kihagyás után újra csipcsipcsókázni.

Egyébként minden helyszínen lehet szerezni egy Zene világnapja útlevelet, amit ha legalább két helyszínen lepecsételtetünk, egy gyűjtődobozva dobva nyerhetünk könyvutalványt, múzeumbérletet és hasonlókat.

14:00

A városban egyébként rengeteg hangszerrel megpakolt embert látni, vagyis nem csak azok a zenészek jöttek ki a szabadba muzsikálni, akiket a szervezők meghívtak. Az Erzsébet téren például ketten hallgatták cimborájukat, ahogy csapkodta az akkordokat.

14:27

A Blaha Lujza téren fiatalok játszanak, a programbeosztás szerint ők a 2 Joints. Lelkesek, csak még egy picit bizonytalanok.

Én mára befejeztem, de a programok estig tartanak, ha arra jártok, nézzétek meg, kik játszanak.

süti beállítások módosítása